Activistă LGBT din Rusia ucisă la Sankt Petersburg. Un site a oferit recompensă pentru „vânarea” ei

Data publicării:
Elena Grigorieva
FOTO: Facebook/ Dinar Idrisov

O activistă LGBT din Rusia a fost găsită moartă la Sankt Petersburg. Elena Grigorieva avea mai multe plăgi înjunghiate și urme de strangulare, trupul femeii de 41 de ani fiind descoperit în gardul viu de lângă casa ei.

Rudele și prietenii apropiați au spus că, în ultima perioadă, a fost amenințată cu moartea de mai multe ori, potrivit site-ului rusesc de știri Fontanka, citat de BBC News.

Într-un mesaj transmis luni pe Facebook, activistul Dinar Idrisov a spus că prietena lui, Elena Grigorieva, a fost „ucisă brutal lângă locuința ei”. În același mesaj a spus că femeia fusese amenințată cu moartea și a făcut mai multe plângeri la poliție.

Polițiștii însă nu au confirmat existența acestor plângeri legate de amenințările cu moartea, dar au confirmat că au reținut un lsuspect în cazul de crimă.

Pe lângă lupta susținută pentru drepturile comunității LGBT, Elena Grigorieva a protestat și față de anexarea Crimeei de către Rusiei, condițiile de detenție și alte cauze legate de drepturile omului.

Potrivit NBC NEWS, numele Elenei a fost publicat pe un site care încurajează oameni să vâneze activiști LGBT și oferă recompense celor care atacă persoane homosexuale. După câteva zile, femeia a fost găsită moartă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri