Actorul David Hasselhoff s-a alăturat celor care se opun demolării Zidului Berlinului

Data publicării:
1803 20zid 20berlin-55380

După 23 de ani de la căderea regimului comunist şi a emblematicului zid, David Hasselhoff a revenit la Berlin. În capitala Germaniei e în plină derulare o campanie pentru menținerea a cea a mai rămas din simbolul Războiului Rece. O companie imobiliară vrea să construiască un ansamblu rezidenţial de lux pe locul ultimului segment din zid rămas în picioare.

Hasselhoff a fost aclamat de mii de persoane care nu vor ca vestigiile să fie demolate. Artistul american a povestit cum a ajuns să cânte pe zid, cu voie atât de la cancelarul vest-german Helmut Kohl, cât şi de la liderul est-german Erich Honecker.

"Am fost onorat să cânt, în 1989, pe zid. A fost o mare surpriză pentru mine când m-au sunat şi m-au întrebat dacă pot să cânt de Revelion, iar eu am răspuns: doar dacă pot să cânt pe zid, ştiind că vor spune nu. (...) Ambii cancelari ar fi trebuit să spună da. Au sunat două zile mai târziu şi şi-au dat acordul!”, şi-a amintit David Hasselhoff.

Zidul Berlinului a căzut pe 9 noiembrie 1989, iar unificarea Germaniei s-a concretizat pe 3 octombrie 1990. David Hasselhoff a făcut senzaţie în vara lui 1989 cu melodia Looking for Freedom, dar a precizat că nu are nici o contribuţie la căderea Zidului Berlinului. În momentul de față, la Berlin au loc demonstrații aproape zilnice în favoarea menținerii zidului.

"Nu cred că zidul trebuie să dispară, în nici un caz, din motive istorice și, de asemenea, pentru oamenii care au suferit aici. Trebuie păstrat ca un monument”, crede protagonistul serialului Baywatch.

Potrivit presei, planurile de demolare a zidului au fost deocamdată anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri