Actriţa Allison Mack, condamnată pentru că transforma femei în sclave sexuale pentru secta NXIVM, a fost eliberată din închisoare

Data publicării:
Actrita Allison Mack
Actrița Allison Mack este acuzată că racola femei pentru o sectă sexuală | Foto: Guliver/Getty Images

Actriţa de televiziune Allison Mack, care a pledat vinovată pentru rolul său într-un caz de trafic sexual legat de secta NXIVM, a fost eliberată dintr-o închisoare din California, potrivit unui site guvernamental, scrie apnews.com.

Mack, cunoscută mai ales pentru rolul din serialul "Smallville", a fost condamnată la trei ani în spatele gratiilor în 2021, după ce a pledat vinovată, cu doi ani mai devreme, la acuzaţia că a manipulat femei pentru a deveni sclave sexuale pentru liderul sectei NXIVM, Keith Raniere.

Înregistrările online păstrate de Biroul Federal al Închisorilor au precizat că Mack, în vârstă de 40 de ani, a fost eliberată luni dintr-o închisoare federală din Dublin, California, în apropiere de San Francisco. Eliberarea ei a fost anunţată pentru prima dată de Albany Times-Union, scrie News.ro

Mack a evitat o pedeapsă mai mare cu închisoarea cooperând cu autorităţile federale în cazul lui Raniere, care a fost condamnat în cele din urmă la 120 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de acuzaţii de trafic sexual.

Mack i-a ajutat pe procurori să adune dovezi care să arate cum Raniere a creat o societate secretă care includea femei spălate pe creier, care erau marcate cu iniţialele sale şi forţate să întreţină relaţii sexuale cu el.

Pe lângă Mack, printre membrii grupului se numărau o moştenitoare a averii de băuturi alcoolice Seagram's, Clare Bronfman, şi o fiică a vedetei de televiziune Catherine Oxenberg, cunoscută din "Dinastia".

Mack avea să-l renege mai târziu pe Raniere şi să-şi exprime "remuşcările şi vinovăţia", înainte de pronunţarea sentinţei la tribunalul federal din Brooklyn, New York.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri