Administrația Trump mai pierde un oficial

Data publicării:
casa alba
FOTO: Gulliver/ Getty IMages

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat sâmbătă o nouă plecare din administraţia sa, cea a secretarului internelor, Ryan Zinke, un personaj foarte controversat, ale cărui atribuţii aveau legătură în special cu parcurile naţionale şi chestiunile legate de populaţia indigenă.

donald trump getty
Donald Trump a anunțat, pe Twitter, plecarea lui Ryan Zinke / FOTO: Guliver / Getty Images

 „Secretarul internelor @RyanZinke va părăsi Administraţia la finalul acestui an după ce a activat pentru o perioadă de aproape doi ani. Ryan a făcut multe în timpul mandatului său şi vreau să-i mulţumesc pentru serviciul adus naţiunii”, a scris Trump pe contul său de Twitter.

Anunţul lui Trump vine la câteva ore după ce tot el a transmis că l-a numit pe Mick Mulvaney în poziţia de şef de cabinet interimar al Casei Albe, pentru a-l înlocui pe generalul John Kelly.

„Administraţia Trump va anunţa un nou ministru al internelor săptămâna viitoare”, a adăugat Trump, care nu a menţionat vreun motiv al plecării lui Zinke.

Ryan Zinke, fost parlamentar de Montana, a fost criticat pentru cheltuielile excesive. Între altele, Zinke a renovat trei uşi din biroul său, plătind 75.000 de dolari.

Această nouă plecare este doar una dintr-un lung şir de remanieri în administraţia Trump, care nu încetează să fie reorganizată. În mai puţin de două zile, preşedintele american a numit un nou secretar al justiţiei, o înlocuitoare a lui Nikki Haley în postul de ambasadoare americană la ONU şi un şef de cabinet interimar la Casa Albă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri