Aeroportul din Alep, bombardat de forțele israeliene. „Singura pistă operaţională a fost avariată”

Data publicării:
avion pe pista aeroport alep
Aeroportul Alep a fost închis în urma bombardamentelor israeliene. Foto: Profimedia

Aeroportul din Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, a fost închis luni dimineaţă, după un bombardament israelian care a produs pagube materiale, a anunţat agenţia de presă oficială Sana, citând surse militare.

„În jurul orei 04:30 (01:30 GMT), inamicul israelian a întreprins o agresiune aeriană dinspre Mediterana, la vest de Lattakia, împotriva aeroportului internaţional din Alep”, cauzând „distrugeri materiale pe pistă, ce au dus la închiderea aeroportului”, a relatat agenția Sana, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

De la începutul războiului din Siria, Israelul a întreprins sute de lovituri aeriene asupra teritoriului sirian, vizând în principal forţele susţinute de Iran şi Hezbollahul libanez, aliate ale Damascului şi inamice înveterate ale Israelului, precum şi armata siriană.

Israel, ţară vecină Siriei, comentează arareori asupra loviturilor sale, dar susţine că vrea să împiedice Iranul să se „implanteze” în apropierea frontierelor sale.

Un responsabil al Ministerului Transporturilor sirian, Sleimane Khalil, a declarat pentru AFP că „singura pistă operaţională a aeroportului (din Alep) a fost avariată”.

Regiunea Alep, unde sunt foarte prezente grupări pro-iraniene, şi aeroportul său au fost vizate de mai multe ori de la începutul anului de raiduri israeliene.

În martie, bombardamente israeliene au dus de două ori la închiderea aeroportului din Alep.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri