Aeroportul din Odessa și metroul din Kiev, ținta unor noi atacuri cibernetice

Data actualizării: Data publicării:
Chaos Computer Club Annual Congress
Foto: Guliver / GettyImages

Atacuri cibernetice au lovit marți aeroportul internațional din Odessa și sistemul de metrou din Kiev, în timp ce compania de stat Computer Emergency Response Team (CERT) a confirmat aceste atacuri și a cerut ca rețelele de transport să fie în stare de alertă, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Chaos Computer Club Annual Congress
Foto: Guliver / GettyImages

Ucraina a fost victima principală a unui atac cibernetic major la începutul acestui an și guvernul de la Kiev a avertizat pe 13 octombrie că există riscul unui nou atac.

'Cerem proprietarilor sistemelor de telecomunicații, altor surse de informații, infrastructurii din transporturi în primul rând precum și utilizatorilor de internet obișnuiți să se conformeze cerințelor mai stricte de securitate cibernetică', se arată într-un comunicat difuzat de Computer Emergency Response Team.

Poliția cibernetică din Ucraina și Ministerul Infrastructurii au menționat că atacurile de marți nu par să fie un atac cibernetic în masă asupra țării. Banca Centrală a anunțat de asemenea că sistemul bancar funcționează normal.

Aeroportul din Odessa a anunțat întărirea măsurilor de securitate, în timp ce metroul din Kiev a semnalat de asemenea un atac cibernetic asupra sistemului de plăți.

'Anunțăm că sistemul IT al aeroportului internațional Odessa au fost ținta unui atac cibernetic. Toate serviciile aeroportului funcționează după reguli mai stricte', a precizat aeroportul.

Ucraina, care consideră că Rusia se află în spatele unor atacuri care au loc în mod constant asupra sistemelor sale informatice, încearcă să elaboreze o strategie națională pentru a asigura securitatea instituțiilor de stat și a companiilor importante. Moscova neagă orice implicare în atacurile cibernetice consemnate în statul vecin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri