Al-Qaida se regrupează şi ameninţă SUA. Peste 100 de militanţi au luat parte la o reuniune a grupării, în Yemen

Data publicării:
alkaaa

Nu se cunoaşte locul exact în care s-a desfăşurat această reuniune al-Qaida. Imaginile arată o zonă muntoasă din Yemen, unde peste o sută de luptători din cadrul organizaţiei au venit înarmaţi ca să asculte discursul unuia dintre lideri.

Trebuie să eliminăm crucea! Purtătorul crucii este America”, a spus Nasir al-Wuhayshi, adjunctul liderului al-Qaida.  

Acesta a fost mesajul transmis de un responsabil de rang înalt din cadrul organizaţiei teroriste şi care a pus în alertă serviciile de informaţii din Statele Unite.

Reuniunea unui număr atât de mare de membri al-Qaida, alături de lideri ai grupări, ar trebui să pună pe gânduri serviciile de informaţii ale SUA, pentru că acest lucru le-a scăpat”, spune Peter Bergen, analist pe probleme de securitate.

Al-Qaida pare că strânge din nou rândurile după ce, în ultimele luni, mai mulţi lideri ai grupării au fost ucişi în atacuri cu drone în Pakistan şi Yemen. A avut curajul să adune laolaltă atâţia militanţi, să filmeze reuniunea şi, apoi, să se laude pe Internet cu astfel de imagini.

În înregistrările video nu se pot distinge feţele multor luptători Al-Qaida, pentru a nu putea fi recunoscuţi sau identificaţi. Agenţii americani analizează acum fiecare cadru din aceste imagini în încercarea de a afla cât mai multe informaţii despre planurile organizaţiei teroriste şi ce ţinte ar putea viza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri