„Am fost drogată și violată la secția de poliție. Eram plină de sânge”. Ce s-a văzut pe filmările din arest

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu o femeie si imagini blurate
O femeie acuză că a fost dezbrăcată, drogată și violată în arestul poliției din Manchester FOTO: capturi video Sky News

La doi ani după ce ar fi fost drogată și violată într-o celulă a poliției, o femeie încă așteaptă răspunsuri și pedepse pentru vinovați. Zayna Iman a fost reținută în arestul poliției din Manchester pe 5 și 6 februarie și în acea noapte s-ar fi petrecut agresiunea care a marcat-o și spune că nu se va opri până când nu i se va face dreptate.

Zayna Iman a fost ridicată din casa ei și reținută în seara de 5 februarie 2021. Consumase cocaină în acea seară, iar un prieten cu care a vorbit pe FaceTime s-a îngrijorat pentru starea ei și a sunat la poliție. Când a fost dusă la arest era inconștientă. În celulă i s-au scos hainele și a fost îmbrăcată doar într-o pereche de pantaloni scurți, așa cum se vede și în imaginile de pe camera de supraveghere.

În următoarele 40 de ore, Iman a fost percheziționată și lăsată complet dezbrăcată mai multe ore. Însă ea susține că a fost drogată și agresată sexual, lucru de care și-a dat seama după ce a pus cap la cap mai multe informații.

„Am solicitat filmările și documentele reținerii în februarie 2021”, a declarat ea pentru The Independent. „Au trimis documentele în octombrie 2021, dar filmările abia în februarie 2022.”

Dar atunci când a primit filmările, a constatat că lipseau două ore, iar acest lucru a sporit și mai mult suspiciunile ei.

La un moment dat, în filmările din celulă, ea părea tulburată și a aruncat o cană pusă lângă ea. Apoi filmarea se întrerupe timp de o oră. Ea susține că un ofițer de poliție tocmai o întrebase dacă „a mai făcut sex anal”, înainte ca ecranul să se oprească la ora 9.49, pe 5 februarie.

„Știam că o să am probleme imediat ce mi s-a pus această întrebare. Dar nu pot să dovedesc, pentru că poliția nu mi-a dat filmarea cu sunet”, a spus ea.

Filmarea este reluată după o oră: „Nu am nici tricou și încep să mă comport într-un mod sexual”, a spus ea. Susține că atitudinea ei a fost rezultatul faptului că i s-a administrat un drog pentru viol în timpul detenției.

„Drogul violului provoacă amnezie. Și îți dă o stare de excitație, așa că ești pregătită pentru sex.”

La ora 1 dimineața, pe 6 februarie, Iman pare să arate pe filmări spre ceva care arată ca o pată de sânge. 12 ore mai târziu, ea este complet goală și își ridică privirea spre cameră, după care ecranul devine negru din nou.

În filmările de la ora 19:20 Iman arată din nou niște pete întunecate de pe banca albă și de pe picioarele ei. „Îmi amintesc că mi-am trecut mâna printre picioare, din spate în față, și era plină de sânge”, spune ea.

Documentele arată că Iman a fost eliberată la 19:48, pe data de 6, dar în imaginile din celulă apare până la 20:14, când i s-a dat un trening.

Ce scrie în raportul medical

Raportul medical menționează că femeia a reclamat „sângerări din locuri în care nu ar trebui să sângereze” și a susținut că a fost violată.

Zayna Iman a ajuns la spital după ce a ieșit din arest, iar în fișa medicală se menționează că era într-o stare de agitație și că avea un „comportament dezinhibat – uneori mă întrebă dacă vreau să-i văd vaginul.”

Femeia a stat 5 zile în spital după arest, iar la externare încă se chinuia să meargă, lucru pe care îl pot confirma prietenii ei.

Pe data de 9 februarie, un medic notează în fișa ei: „Zayna a petrecut timp cu personalul încercând să dea sens lucrurilor care s-au întâmplat și a început să se întrebe dacă a fost violată la poliție.”

Raportul concluzionează că femeia, „care nu are antecedente de tulburare mintală”, a fost internată cu un episod psihotic acut care a fost rezolvat fără tratament. „Este foarte probabil ca acesta să fie efectul unui drog.”

De când a fost reținută, Zayna Iman a înaintat poliției zeci de cereri de acces la informații. De fiecare dată când primește o nouă informație, își actualizează cronologia evenimentelor pe care o completează meticulos. Filmările lipsă pe care nu le-a primit sunt „piesa finală a puzzle-ului”, spune ea.

Ea este hotărâtă să ducă această luptă până la sfârșit, în speranța că va putea preveni și alte evenimente similare. Este, de asemenea, hotărâtă să-i găsească pe presupuții agresori, ca ea să poată să se vindece de suferințe.

De când am început să vorbesc despre asta în mod public, mi-am făcut o mulțime de prieteni care au fost victime ale agresiunilor sexuale”, a spus ea.

La 26 iulie, Poliția din Manchester a emis o declarație cu privire la acuzațiile femeii, după ce acestea au fost obiectul unui reportaj difuzat de Sky News.

Inspectorul Terry Woods a spus: „Vreau să precizez că înțelegem și împărtășim preocupările publicului cu privire la acuzațiile care au fost difuzate într-un reportaj de televiziune. Acuzațiile domnișoarei Iman cu privire la tratamentul din arest, în februarie 2021, fac obiectul unei investigații în curs. După ce am analizat conținutul reportajului, am luat decizia de a face o nouă sesizare instituțiile abilitate”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri