„Apocalipsa de gheață” în SUA. Poleiul a provocat sute de accidente, 15 persoane au murit

Data publicării:
sua-3

Mormane de zăpadă oriunde vezi cu ochii, ger şi viscol acesta este peisajul peste care dai în cel puţin şapte state americane, după zile întregi de ninsori. Cel mai afectat este statul Texas, unde furtuna de zăpadă a lăsat zeci de mii de oameni fără electricitate. Alte mii au petrecut ore în şir pe aeroportul internaţional din Dallas după ce aproape 3.000 de curse aeriene au fost anulate.

Tot în Texas mai multe maşini au fost distruse după ce stratul gros de zăpadă cu gheaţă de pe acoperişurile mai multor clădiri s-a prăbuşit peste ele.

Nici în statele Ohio, Winsconsin şi Missouri lucrurile nu stau mai bine. Zeci de drumuri sunt impracticabile, după ce în unele locuri stratul de zăpadă a depăşit un metru. Aproape 300 de maşini au fost abandonate în mijlocul drumului, iar accidentele se ţin lanţ din cauza poleiului care a pus stăpânire pe şosele.

Ninsori abundente s-au înregistrat şi în statele New York, New Jersey, Oklahoma, Virginia, Pennsylvania şi Maryland, iar pe o autostradă din Connecticut aproximativ 20 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ. Pe un lac din Minnesota, echipele de salvare s-au chinuit minute în şir să salveze trei căprioare care au rămas blocate pe gheaţă.

Vremea de rea a dat peste cap şi desfăşurarea meciurilor din campionatul naţional de fotbal american. La meciul dintre Philadelphia Eagles şi Detroit Lions, adevăratul adversar a fost ninsoarea, care a căzut fără încetare.

După viscol, temperaturile au scăzut la niveluri-record. În orăşelul Jordan, statul Montana, temperatura a scăzut la minus 41 de grade Celsius. În Burns, Oregon, s-au înregistrat minus 30 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri