Sari la conținut

Armata rusă acuză Israelul că a bombardat baza aeriană T-4 a Siriei

Armata rusă a declarat luni că două avioane de război israeliene F-15 au efectuat loviturile asupra bazei aeriene a regimului sirian T-4 situată între Homs şi Palmyra, informează agenţia de presă Interfax, citată de Agerpres.

avion f-15 israel_GettyImages-2658122

Foto: Guliver/GettyImages

Interfax a citat Ministerul rus al Apărării declarând că „două avioane F-15 ale armatei israeliene au lovit aerodromul între 3.25 şi 3.53 ora Moscovei (0.25 şi 0.53 GMT) cu ajutorul a opt rachete teleghidate din teritoriul libanez, fără a intra în spaţiul aerian sirian”, potrivit ministerului rus, adăugând că sistemele de apărare aeriană siriană au doborât cinci din cele opt rachete trase.

Întrebat despre declaraţia rusă, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că nu are de făcut niciun comentariu imediat.

Televiziunea de stat siriană a declarat luni că Statele Unite sunt suspectate că au lovit baza aeriană după ce preşedintele SUA Donald Trump a avertizat asupra unui „preţ mare de plătit” în urma anunţului făcut de rebeli şi membri ai grupurilor umanitare că zeci de persoane au fost ucise într-un atac cu gaz toxic asupra unui oraş deţinut de rebeli.

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni în urma cererilor venite din partea Rusiei şi SUA după ce în Siria a avut loc un atac cu arme chimice.