Armata SUA a folosit programe piratate. Guvernul american trebuie să plătească despăgubiri de 50 milioane de dolari

Data publicării:
pirtatare

Totul a început la o conferință pe teme tehnologice, când un oficial militar american le-a spus celor prezenți că infanteria are mii de calculatoare care folosesc un soft de gestiune a trupelor produs de compania texană Apptricity. Cei de la Apptricity și-au adus însă aminte ca au vândut armatei americane doar 500 de licențe ale acelui program. Așa că au început să investigheze declarațiile făcute la acea conferință. Au descoperit că 9.000 de calculatoare foloseau copii piratate ale acelui program.

Compania nu a mai stat pe gânduri și a dat armata Statelor Unite în judecată sub acuzația de încălcare a drepturilor de autor.

„Guvernul ştia sau ar fi trebuit să ştie că trebuia să cumpere licenţe pentru fiecare copie a softului Apptricity”, a arătat compania în plângerea depusa în instanță.

Apptricity a evaluat la 224 de milioane de dolari valoarea celor 9.000 de copii ale programului folosite în mod ilegal și a cerut achitarea lor de către infanterie.

Potrivit BBC, în cele din urmă armata s-a vazut nevoită sa recunoască piratarea softului militar, însă guvernul Statelor Unite a refuzat să plătească despăgubirea de 224 de milioane de dolari solicitată inițial. Departamentul Apărării a convins compania texană să primească despăgubiri de doar 50 de milioane de dolari. Și, în vreme ce reprezentanții administrației de la Washington au refuzat să comenteze acest incident, reprezentanții companiei nu au vrut să spună de ce au acceptat o sumă atât de mică.

Nu este exclus ca, pe lângă cele 50 de milioane de dolari, compania să fi primit promisiunea că va ramâne ani buni de acum încolo unul dintre furnizorii importanți de soluții informatice ai armatei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri