Atac armat în Austria, soldat cu patru morți

Data publicării:
austria-1

Nimeni nu ştie care au fost motivele care l-au determinat să omoare atâţia oameni. Potrivit presei austriece, bărbatul recunoscuse recent că suferă de schizofrenie.

Calvarul a început marți dimineaţă, după ce poliţia l-a oprit pe braconier la un filtru, într-o pădure situată la 100 de kilometri de Viena. Acesta i-a împuşcat mortal pe cei doi poliţişti care îl verificau. Bărbatul l-a ucis apoi pe unul dintre membrii echipajului de ambulanţă care venise să acorde primul ajutor. A luat ostatic un al treilea poliţist, pe care l-a împuşcat ulterior şi s-a refugiat apoi la ferma sa, din apropiere de oraşul Melk.

Incidentul a şocat societate austriacă, neobişnuită cu astfel de atacuri armate.

200 de poliţişti şi 135 de membri ai unităţii de elită Cobra au încercuit ferma. Au fost chemate câteva rude ale atacatorului, pentru a evita o confruntare directă. Şi asta, de teamă că în fermă s-ar afla şi cei doi copii ai braconierului. La capătul a cinci ore de negocieri fără rezultat, forţele speciale au intervenit.

„În timpul investigaţiilor am descoperit o cameră secretă. Uşa era ascunsă în perete, aşa că a trebuit să spargem peretele ca să ajungem în încăpere, a povestit un polițist. Acolo, membrii forţelor speciale au descoperit cadavrul carbonizat al agresorului.

Corpul era de nerecunoscut, dar autorităţile cred că este vorba de Alois Huber, un braconier care era la cuţite cu vânătorii din regiune. În vârstă de 55 de ani, Huber, mare amator de trofee de vânătoare, în special de capete de cerbi, era suspectat că practica de ani de zile activităţi de braconaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri