ATENTATUL DE LA BOSTON. Primele imagini cu suspectul prins

Data publicării:
suspect prins

Cecenul Djohar Ţarnaev, suspect pentru atentatul de luni de la Boston, a fost capturat, informează Departamentul de Poliţie Boston, oficial şi pe Twitter: „CAPTURAT!!! Vânătoarea s-a terminat. Căutarea s-a încheiat. Teroarea s-a terminat. Justiţia a ieşit triumfătoare. Suspectul a fost reţinut.” Sute de oameni aplaudă poliţiştii la faţa locului, în zona Watertown din Boston.

ACTUALIZARE ora 08:00 Suspectul a fost găsit ascuns într-o barcă, în oraşul Watertown. Presa americană a dat publicităţii imagini cu suspectul în timp ce forţele de ordine l-au capturat. Din imagini se vede că a avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru că a fost rănit. Se pare că starea lui este gravă. Aproape 9.000 de poliţişti, genişti, si agenţi de securitate au fost implicaţi în misiune.

ACTUALIZARE ora 4:00 Djohar Ţarnaev (19 ani), în custodia poliţiei, este transportat la spital. El a fost rănit, este vorba fie de un glonţ provenit din schimbul de focuri de vineri seară, fie din incidentul de joi seară în care fratele său, Tamerlan (26 de ani), a fost ucis.

Departamentul de Poliţie Boston scrie pe Twitter: „CAPTURAT!!! Vânătoarea s-a terminat. Căutarea s-a încheiat. Teroarea s-a terminat. Justiţia a ieşit triumfătoare. Suspectul a fost reţinut.

ACTUALIZARE ora 3:43 Suspectul a fost capturat, informează televiziunile americane de ştiri.

ACTUALIZARE ora 3:00 Surse citate de CNN şi NBC informează că un suspect ar fi fost încercuit pe strada Franklin, zona Watertown. Un negociator s-ar afla la faţa locului, precizează corespondentul NBC. Se crede că bărbatul este rănit.

Cei aproape 9000 de poliţişti, genişti şi agenţi de securitate implicaţi în misiune au fost în alertă maximă timp de mai bine de 18 ore. Ei au avertizat în mod repetat că Djohar Ţarnaev este înarmat şi foarte periculos şi că ar putea avea asupra sa o centură explozivă.

De-a lungul celor 18 ore, pe străzile Bostonului s-au auzit numeroase focuri de armă, iar numeroase case au fost atent cercetate.

Tamerlan Ţarnaev, celălalt suspect şi fratele lui Djohar, a fost împuşcat de forţele de ordine în cursul nopţii de joi spre vineri şi a decedat la spital.

 
Călătorie în Rusia

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Associated Press, Tamerlan Ţarnaev ar fi călătorit în Rusia anul trecut, unde a stat timp de şase luni. Declaraţiile au fost făcute sub protecţia anonimatului, în condiţiile în care ancheta este în plină desfăşurare.

Informaţiile deţinute de anchetatori până în prezent îi indică pe Tamerlan şi pe fratele său, Djohar Ţarnaev (26 de ani), drept responsabili pentru atentatul de la Maratonul din Boston de luni. Trei persoane au murit acolo şi peste 180 au fost rănite.

Fraţii de etnie cecenă au trăit în Daghestan, lângă Republica Cecenia. Trăiau în Statele Unite de circa zece ani, lângă Boston. Suspectul căutat acum de poliţie, Tamerlan Ţarnaev, a devenit cetăţean american anul trecut, pe 11 septembrie.

Potrivit autorităţilor, nu există până în acest moment dovezi privind eventuale legături ale fraţilor Ţarnaev cu grupuri extremiste cecene.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri