ATENTATUL DIN BOSTON. Soţia suspectului decedat va colabora cu autoritățile

Data publicării:
katie

Katherine Russell, soţia lui Tamerlan Ţarnaev, s-a declarat şocată de implicare soţului său în tragedia de la Boston. Ea a promis că va colabora îndeaproape cu autorităţile în acest caz.

„Katie este îndurerată de moartea victimelor nevinovate, studenţi sau ofiţeri de ordine, şi regretă durerea familiilor şi comunităţii”, spune avocata acesteia.

Katherine Russell s-a convertit la Islam după ce şi-a cunoscut soţul. Cei doi erau căsătoriţi din 2010 şi au împreună o fetiţă.

Preşedintele Barack Obama a mulţumit Rusiei pentru implicarea puternică şi imediată în cazul atentatului de la Boston. Vladimir Putin, dar şi ministru rus de Externe, Serghei Lavrov, au vorbit despre necesitatea colaborării cu Statele Unite în acest caz.

Fraţii Ţarnaev au trăit în provincia rusă Daghestan înainte să ajungă în Statele Unite. Potrivit declaraţiilor făcute de Djohar Ţarnaev de pe patul de spital, nicio grupare teroristă internaţională nu a fost împlicată, totul fiind plănuit de fratele său mai mare.

Anchetatorii americani vor merge în Daghestan pentru a-i interoga pe părinţii celor doi suspecţi în cazul atacului cu bombă, comis la Boston pe 15 aprilie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri