„Ați văzut un corp extraterestru?”. Foști piloți de vânătoare americani au vorbit în Congres despre OZN-urile pe care le-au văzut

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0792083166
O insignă purtată de un participant la audierea din Congres arată renumitul mesaj popularizat de serialul „X Files” - „Încă vreau să cred”. Foto: Profimedia Images

Trei veterani militari în retragere au depus miercuri mărturie în cadrul unei audieri a Camerei Reprezentanților cu privire la fenomenele anormale neidentificate - cunoscute sub numele de OZN-uri - avertizând că aceste apariții reprezintă o problemă de securitate națională și că guvernul a fost prea secretos în privința lor, potrivit CNN.

Un subcomitet de supraveghere al Camerei a convocat miercuri audierea privind OZN-urile, în condițiile în care legislatorii care au promovat audierea cer guvernului să fie mai deschis în privința fenomenelor anormale neidentificate. 

„Dacă UAP sunt drone străine, este o problemă urgentă de securitate națională. Dacă este vorba de altceva, este o problemă pentru știință. În ambele cazuri, obiectele neidentificate reprezintă o preocupare pentru siguranța zborurilor”, a declarat Ryan Graves, un fost pilot al Marinei Militare care acum conduce Americans for Safe Aerospace, un grup pe care l-a fondat pentru a încuraja piloții să raporteze incidentele cu UAP.

profimedia-0792120132
David Grusch,. Foto: Profimedia Images

David Grusch este un avertizor care a afirmat recent că guvernul SUA a ascuns dovezi privind mai multe situri în care s-au prăbușit extratereștrii. Grusch este un fost ofițer de informații care a făcut parte din Echipa de Lucru pentru Fenomene Anomale Neidentificate (UAP), potrivit BBC.

profimedia-0792120354
David Fravor. Foto: Profimedia Images

David Fravor este fost comandant al escadrilei Black Aces a Marinei SUA. Fravor spune că a înconjurat un OZN în timp ce zbura cu avionul său F/A-18F Super Hornet deasupra Pacificului în 2004. Fravor a descris obiectul ca arătând ca un Tic Tac neted sau un rezervor de gaz propan - un cilindru fără aripi. Înregistrarea video a incidentului a fost declasificată în 2020, împreună cu alte două înregistrări video cu UAP-uri.

profimedia-0792120326
Ryan Graves. Foto: Profimedia Images

Ryan Graves este un fost pilot de vânătoare al marinei care spune că escadrila sa a întâlnit în mod repetat obiecte zburătoare misterioase care puteau rămâne staționare în ciuda vânturilor de nivelul unui uragan. 

Întrebat de către reprezentantul Robert Garcia dacă guvernul american se află în posesia UAP-urilor, denunțătorul David Grusch a răspuns: „Absolut”. 

Dovezile sale se bazează pe interviuri cu peste 40 de martori din ultimii patru ani. 

Informațiile privind locul unde se află aceste UAP-uri au fost furnizate inspectorului general și comisiilor de informații, a declarat Grusch. 

Temeri privind raportarea OZN-urilor 

Martorul Ryan Graves spune că piloții au nevoie de o protecție mai mare dacă armata dorește să încurajeze raportarea observațiilor. 

„Avem nevoie de un sistem în care piloții să poată raporta fără să-și piardă locul de muncă”, a spus el. 

Piloții sunt îngrijorați că raportarea unei apariții UAP s-ar putea întoarce împotriva lor în timpul evaluărilor, inclusiv a examenelor psihologice, a explicat Graves. 

David Fravor a declarat că nu există un sistem centralizat de raportare în care guvernul să poată colecta date despre observarea UAP. 

Reprezentantul Garcia a fost de acord cu ei și a spus că speră că un sistem de raportare mai bun va fi un rezultat al acestei audieri.

profimedia-0792120374
Audiența din ședința subcomitetului de supraveghere al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA. Foto: Profimedia Images

David Grusch a descris în fața legislatorilor represaliile cu care spune că s-a confruntat pentru că a făcut sesizări cu privire la PNAU. 

„A fost foarte brutal”, a spus el, adăugând că a fost „atacat din punct de vedere administrativ” pentru viziunea sa asupra UAP-urilor - și a afirmat că și alții au pățit la fel. 

El a numit acest lucru „terorism administrativ” și „un instrument din cutia lor de instrumente pentru a reduce oamenii la tăcere”. 

Întrebat de un congresmen dacă cunoaște persoane ce au fost rănite sau accidentate în eforturile de a acoperi tehnologia UAP, el a spus: „Da, personal”. 

El a adăugat că s-a temut uneori pentru viața sa. 

În cadrul audierii s-a vorbit și despre biologia „non-umană" din presupusele locuri de prăbușire. 

Reprezentanta Nancy Mace, o republicană din Carolina de Nord, a încercat să-l determine pe Grusch să detalieze ce știa despre corpurile non-terestre. 

Ea îl întreba dacă au fost recuperate „elemente biologice” de pe navele prăbușite. 

Făcând referire la interviurile sale anterioare cu presa, Grusch răspunde că „biologicul a făcut parte din aceste recuperări”. 

„Erau acestea umane sau non-umane?”, a întrebat Mace. 

„Non-umane, și aceasta a fost evaluarea persoanelor cu cunoștințe directe despre program cu care am vorbit”, a răspuns Grusch. 

Reprezentantul Gaetz a pus întrebări cu privire la posibilitatea ca UAP-urile să fie capabile să dezactiveze tehnologia aeronavelor - cum ar fi radarele și camerele de luat vederi.

profimedia-0792120375
Reprezentantul Matt Gaetz (Republicani-Florida). Foto: Profimedia Images

El a descris un incident în timpul căruia un pilot american folosea un radar pentru a observa un obiect neidentificat, dar când pilotul s-a apropiat, radarul s-a oprit. 

El a trebuit să ia manual o imagine de la una dintre lentile. 

Este o problemă de securitate națională, spune Fravor, adăugând că, în timpul propriei sale experiențe cu un UAP, acesta a dezactivat complet radarul de pe avionul său.  

„Aceasta este o preocupare”, a spus el. „Nu doar modul în care operează, ci și capacitățile lor din interior de a face astfel de lucruri”. 

„Ați văzut un corp extraterestru?” 

Reprezentantul Eric Burlison, un republican din Missouri, pare a fi unul dintre cei mai sceptici legislatori din cadrul grupului. El îl întreabă direct pe Grusch dacă a văzut o navă sau un corp extraterestru. 

Grusch spune că nu poate discuta dacă a văzut o navă spațială într-un „cadru public”. 

Este o scuză care a fost folosită de mai multe ori în această audiere. 

Dar el recunoaște că nu a văzut un corp extraterestru. 

Burlison a spus că îi este greu să creadă că o ființă care poate călători tehnologic miliarde de kilometri pentru a ajunge la noi ar fi suficient de „incompetentă” pentru a se prăbuși pe Pământ. 

Invocând „briciul lui Occam” - un principiu conform căruia cel mai simplu răspuns este de obicei cel corect - el s-a întrebat dacă nu cumva unele dintre UAP-uri ar putea fi de fapt nave create de contractori militari sau dacă nu cumva aparțin unor programe secrete ale agențiilor de care alte entități guvernamentale nu sunt la curent. 

Anul trecut, Comisia de Informații a Camerei Reprezentanților a organizat prima audiere în Congres privind UAP-urile din ultimele decenii, iar o subcomisie a Senatului pentru Servicii Armate l-a audiat pe directorul Biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile al Pentagonului în aprilie. 

Sean Kirkpatrick, directorul biroului format pentru a se concentra asupra observațiilor, a declarat atunci în fața comisiei senatoriale că guvernul urmărește peste 650 de potențiale cazuri, transmite CNN.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri