Australienii trebuie să aștepte până în martie ploile care să domolească incendiile devastatoare

Data publicării:
CANN RIVER, AUSTRALIA - JANUARY 07: Burnt out forest is seen on January 07, 2020 in Cann River, Australia. Milder weather conditions have provided some relief for firefighters in Victoria as bushfires continue to burn across the East Gippsland area, as clean up operation and evacuations continue. Two people have been confirmed dead and four remain missing. More than 923,000 hectares have been burnt across Victoria, with hundreds of homes and properties destroyed. 14 people have died in the fires in NSW, Victoria and South Australia since New Year's Eve. The Federal Government announced the establishment of the National Bushfire Recovery Fund on Monday, with an initial $2billion to support rebuilding efforts after the devastating bushfires which have burned across Australia in recent months. (Photo by Darrian Traynor/Getty Images)
Foto: GettyImages

Australia va trebui să aştepte până în luna martie pentru a beneficia de ploi suficient de abundente care să amelioreze vremea secetoasă ce a alimentat incendiile devastatoare de vegetaţie, a precizat joi Biroul de meteorologie australian, potrivit Agerpres.

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie au pârjolit o suprafaţă de teren aproximativ cât o treime din suprafaţa Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane şi distrugând peste 2.000 de locuinţe.

Circa 200 de focare sunt active de-a lungul coastei estice, iar autorităţile, care depun eforturi pentru a le ţine sub control, estimează că cele mai multe vor continua să ardă până când vor fi domolite de precipitaţii substanţiale.

Biroul de meteorologie din Australia a precizat că există 50% şanse ca în cea mai mare parte din regiunea de est a ţării să se înregistreze cantităţi medii de precipitaţii începând de la 1 martie până pe 30 mai.

Cu toate acestea, meteorologii australieni au avertizat că va fi nevoie de o cantitate mai mare de precipitaţii pentru a consemna sfârşitul celor trei ani de secetă de pe coasta de est.

"Deşi prognoza pentru condiţii mai secetoase decât media normală s-a îmbunătăţit în comparaţie cu cea emisă pentru finalul lui 2019, este nevoie de mai multe luni cu ploi peste medie pentru a constata o ameliorare faţă de deficitele actuale de precipitaţii pe termen lung", a mai precizat biroul într-un comunicat transmis prin e-mail.

Previziunile referitoare la precipitaţii oferă speranţă pompierilor, ale căror eforturi în lupta cu flăcările au fost ameliorate joi de precipitaţiile căzute pe coasta de est.

"Deşi ploaia nu va stinge toate incendiile, cu siguranţă va contribui la ţinerea acestora sub control", a precizat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din statul australian New South Wales.

Ameliorarea condiţiilor meteo este însă temporară, vremea călduroasă urmând să revină în următoarele săptămâni.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri