Autorul atentatului antisemit din Germania a transmis live pe internet momentul atacului. Ce mesaj a transmis înainte

Data actualizării: Data publicării:
atacator germania halle

Presupusul autor al atentatului de la Halle (estul Germaniei), comis în apropierea unei sinagogi, a filmat el însuşi atacul şi a difuzat înregistrarea pe o platformă de internet, a relatat miercuri website-ul SITE, specializat în supravegherea organizaţiilor teroriste, transmite AFP.

În înregistrarea de 35 de minute, acest bărbat se lansează într-o retorică antisemită, afirmând mai ales că „Holocaustul nu a existat vreodată”, potrivit Agerpres.

El consideră că evreii sunt cauza tuturor problemelor, conform SITE, care face o paralelă cu un video similar filmat de autorul atentatului produs în martie la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch. Acel atentat, comis de Brenton Tarrant, un simpatizant al extremei drepte australian, s-a soldat cu 51 de morţi şi zeci de răniţi.

Două persoane au fost ucise şi alte două au fost grav rănite miercuri într-un atac armat la Halle, unul dintre presupuşii autori fiind arestat. Atacul a vizat în principal o sinagogă, în care autorii au încercat să pătrundă şi unde au plasat explozibili, iar apoi un restaurant turc.

Ambasadorul SUA la Berlin, Richard Grenell, a scris miercuri seară pe Twitter că 10 cetăţeni americani se aflau în sinagoga din Halle unde a fost comis atacul de miercuri. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Autorul atacului comisc în Halle ar fi un tânăr cu opinii de extremă dreapta

Autorul atacului comis miercuri în oraşul Halle, din estul Germaniei, ar fi un bărbat german în vârstă de 27 de ani cu opinii de extremă dreapta, au declarat surse din domeniul securităţii pentru dpa.

Potrivit ministrului de interne german Horst Seehofer, atacul din apropierea sinagogii din Halle constituie un ''atac antisemit'' comis probabil de un simpatizant al mişcării de extremă dreapta.

''În starea actuală a lucrurilor, trebuie să pornim de la principiul că este vorba de un atac antisemit'', a declarat Seehofer.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri