Avionul prăbușit peste un mall. Anchetatorii au descoperit motivul pentru care aeronava a căzut, la 10 secunde de la decolare

Data publicării:
_103550944_essendonplanecrash

O eroare de pilotaj a fost cauza prăbușirii unui avion de mic dimensiuni într-un mall din Melbourne, Australia, anul trecut. În incident și-au pierdut viața cinci persoane, relatează BBC News

Avionul s-a prăbușit peste un centru comercial din Melbourne, la scurt timp după decolare. Pilotul, Max Quartermain, și cei patru pasageri americani care se aflau la bord au fost uciși pe loc. Două persoane de la sol au fost rănite ușor. 

Experții în securitatea aviatică au finalizat investigația și au ajuns la concluzia că unul dintre butoanele aeronavei se afla în poziția greșită și că acesta a fost motivul pentru care avionul s-a prăbușit. 

Problema ar fi trebuit depistată și rezolvată înainte de a ridica avionul de la sol, în momentul în care se fac verificările de rigoare, a concluzionat ancheta. 

Cei patru pasageri care se aflau la bordul avionului plecau spre Insula King din Tasmania, când s-a petrecut accidentul. 

Pilotul a dat șapte semnale de urgență imediat după ce a decolat de pe aeroportul Essendon. Avionul s-a aflat în aer timp de 10 secunde, apoi s-a prăbuști într-un centru comercial. 

Potrivit Biroului Australian pentru Siguranța Transportului Aerian, polotul a avut „câteva oportunități” pentru a-și da seama că butonul respectiv, care controlează mișcarea aeronavei, nu se afla în poziția corectă.

De asemenea, avionul căra o greutate mai mare decât cea admisă, însă acest lucru nu a influențat în niciun fel accidentul, a mai arătat ancheta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri