Avocatul lui Snowden neagă că acesta ar fi primit actele care să-i permită părăsirea aeroportului

Data publicării:
snowden - 5771437-AFP Mediafax Foto-The Guardian-6

Avocatul lui Edward Snowden a dezminţit informaţiile date de presa rusă, conform căreia fugarul ar fi liber să plece din zona de tranzit. Solicitarea americanului nu a fost încă aprobată şi este pentru moment analizată de autorităţi.

„Pentru Rusia este o situaţie fără precedent. Să ne înţelegem, nu am mai avut niciodată de-a face cu asemenea cazuri şi solicitări. Aşadar, există proceduri şi acestea trebuie urmate de Serviciul Federal pentru Migraţie”, a spus Anatoli Kucherena, avocatul lui Edward Snowden.

Avocatul care îl reprezintă pe Edward Snowden a dezvăluit presei şi planurile acestuia.

„El vrea să-şi găsească un loc de muncă în Rusia, dacă este posibil să şi călătorească şi să-şi refacă viaţa aici”, a adăugat Anatoli Kucherena.

De altfel, fugarul american a început să şi studieze cultura Rusiei. De mare ajutor i-a fost romanul „Crimă şi Pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoevski, primit cadou de la avocatul său. Fostul consultant al NSA a mai primit haine de schimb şi obiecte de primă necesitate.

Edward Snowden a stârnit un scandal internațional fără precedent, după ce a dezvăluit că Statele Unite supraveghează comunicaţiile la nivel global. Washington-ul l-a acuzat de spionaj şi a promis că va încerca să obţină extrădarea sa, indiferent în ce ţară s-ar refugia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri