BUSINESS CLUB. Carpatair scandalizează Italia după ce a primit zboruri în Peninsulă

Data publicării:
0901carpatair-42892

Carpatair operează o serie de zboruri pe rute interne din Peninsulă care erau făcute de Alitalia. Ei această înțelgere, larg răspândită printre companiile aeriene a provoacat o întreagă dezbatere pentru că Alitalia survolează falimentul de multă vreme.

Înțelegerea datează din toamana lui 2011. Zborurile Carpatair din şi spre Italia sunt comercializate de Alitalia sub numere proprii și în același timp a preluat câteva rute interne ale operatorului străin.

Potrivit presei italiene, un politician a solicitat anchetă parlamentară în acest contr. Deputatul italian spune că este absurd ca Alitalia să cedeze unei companii din România zboruri.

Problema cea mai stringentă este însă cea a disponibilizărilor în industrie, în condiţiile în care mai puţin de jumătate de pasagerii care trec prin aeroporturile italiene folosesc servicii ale operatorilor din Peninsulă.

Conform datelor Asociaţiei Naţionale Italiene a Piloţilor Comerciali, mii de angajaţi au fost disponibilizaţi, inclusiv 550 din cadrul Alitalia. În plus, piloţii şi sindicaliştii pun sub semnul întrebării şi siguranţa zborurilor operate de Carpatair.

Alitalia se confruntă cu mari probleme financiare. De la înfiinţarea sa, în anul 1946, operatorul aerian a fost puternic finanţat de statul italian, în condiţiile în care nu reuşea să facă profit. Iar în ultimii ani, Alitalia a fost salvată de mai multe ori de la faliment, iar acum se află în mâinile unui consorţiu de investitori care au cumpărat compania în 2008. La finele lui septembrie 2012, datoriile Alitalia depăşeau 900 de milioane de euro.

Carpatair este un operator aerian român, fondat de un om de afaceri de origine moldoveană, Nicolae Petrov. Printre acționarii companiei se regăsește și Ingvar Kamprad, fondatorul grupului IKEA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri