BUSINESS CLUB. O italiancă a ascuns 1.000 de case de Fisc

Data publicării:
fisc-1

Problema este însă mai complicată de atât și ea vizează legislația italiană aliniată de altfel la cea comunitară. Oficial, Angiola Armelini, avea reședință în Monaco, în realitate ea a părăsit doar rareori Roma, unde deține majoritatea prorpietăților, inclusiv trei hoteluri de lux. Conform legislației, ea ar fi trebuit să declare aceste proprietăți la Roma și nu la Monaco.

Autoritățile italiene consideră că Armellini folosește o serie de companii off-shore din locații precum Monaco, Luxemburg, Elveția, Noua Zeelandă și Bahamas pentru a evita să-și plătească taxele. Statul vrea să recupereze taxe neplătite de circa 17 milioane de euro.

Acest caz nu este singular. Marco Melandri, fost campion mondial de motociclism, a primit un an și șapte luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Melandri avea o reședință în Anglia cu ajutorul căreia a încercat să evite fiscul italian între 2003 și 2005. Și Valentino Rossi a fost acuzat de fiscul italian de evaziune de 60 milioane de euro în perioada 2000-2004, cât timp Rossi a avut reședința în Anglia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri