Sari la conținut
News Alert

C.T. Popescu: Vladimir Putin se comportă ca un derbedeu de cartier

Cristian Tudor Popescu a amintit de un sondaj de opinie, potrivit căruia oamenii din Statele Unite îl consideră pe Vladimir Putin, nu pe propriul lor președinte, cel mai puternic om din lume.

Ce apreciază americanii, nu rușii? Apreciază comportamentul de derbedeu de cartier al acestui fost băiat de cartier din anii 50, Putin”, a spus jurnalistul.

Care este cuiul întregii povești din Siria? Bashar al-Assad. Putin îl sprijină, Barack Obama nu. De ce nu? Pentru că, spune Barack Obama, nu putem sprijini un om care și-a omorât copiii propriului popor, cu arme chimice, arme de distrugere în masă. Cine spune asta? Preşedintele unei ţări în care au avut loc numai anul acesta 45 de atacuri armate în școli, iar în ultimii trei ani – 142”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Chiar și Putin, el nu își doreşte de fapt să ducă aceste războaie până la capăt, pe care le generează, cum este cel din Ucraina. Până la urmă știe că va veni și betonul în fața baionetei rusești și atunci el le iscă pentru a câştiga de aici până aici. Știe că nu va ajunge mai departe, dar amenință mereu că va merge mai departe. El nu a dorit să cucerească Kievul. Nici acum nu doreşte să cucerească Siria și să se încaiere cu americanii, doreşte să obțină cât mai mult, ca un derbedeu de cartier care plusează întotdeauna.