Cadavrul unui interlop a fost furat dintr-un cimitir columbian, iar poliția nu înțelege de ce

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu barba si lant gros la gat
Junior Roldán FOTO: Twitter

Cadavrul liderului unei temute bande din Ecuador a fost furat dintr-un cimitir din Columbia, acolo unde a fost înmormântat, spune este poliția, care este pusă în încurcătură de acest caz, având în vedere faptul că înainte de înhumare nicio persoană n-a revendicat trupul.

Rămășițele lui Junior Roldán au fost îngropate într-o criptă din cimitirul orașului Envigado, după ce absolut nicio persoană din cercul de apropiați sau familie nu a vrut să-i ridice trupul neînsuflețit, potrivit BBC.

Numărul doi din Los Choneros, o bandă care terorizează Ecuadorul și care a fost în spatele revoltelor violente din închisori din primăvara acestui an, Roldán a fost găsit împușcat în provincia Antioquia din Columbia în luna mai.

El a fugit în Columbia după ce a supraviețuit mai multor tentative de asasinat în Ecuador. Trupul său a fost găsit cu urme de gloanțe în cap într-o zonă împădurită, pe 6 mai.

Poliția suspectează că a fost ucis de bodyguardul său, care a vrut să fure suma mare de bani pe care Roldán o luase cu el când a fugit, dar în acest caz încă nu a fost făcută nicio arestare.

Roldán a fost identificat după tatuaje, au fost transmise informări cu privire la deces și într-un final a fost înmormântat într-o criptă din cimitirul din Envigado, la sud de Medellín, pe 18 mai.

Săptămâna aceasta, muncitorii au găsit deschisă poarta de la cimitir și când au verificat incinta au observat că una dintre cripte era goală.

Oficialii au confirmat ulterior că în aceasta de afla cadavrul lui Junior Roldán.

Poliția a declarat pentru presa locală că mai mulți bărbați au pătruns în cimitir în cursul nopții și au luat cadavrul. Însă nu au nicio idee despre motivul furtului ciudat.

Roldán avea mulți dușmani. Înainte să fugă din Ecuador, el a fost împușcat și rănit de membrii unei bande rivale care se numește Los Lobos (Lupii).

Anterior supraviețuise unui atac în care au fost folosite drone încărcate cu explozibili ce au fost declanșați deasupra aripii închisorii în care era deținut la acel moment.

Banda din care făcea parte, Los Choneros, se ocupă în principal cu traficul de droguri și extorcare.

După ce mulți dintre membrii bandei au fost închiși, Los Choneros a devenit una dintre cele mai puternice bande de închisorile din Ecuador, controlând multe penitenciare din țară și, în același timp, dirijând operațiuni criminale din spatele gratiilor.

Los Choneros ar fi coordonat una dintre cele mai sângeroase revolte din închisorile din Ecuador, în care zeci de deținuți au fost uciși și chiar decapitați.

În ultimii ani, banda a stabilit legături strânse cu cartelul din Sinaloa din Mexic, o alianță care i-a sporit și mai mult puterea.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri