Captură record de cocaină. Unde erau ascunse cele 6 tone de droguri confiscate de autorități

Data publicării:
captura record de cocaina
Sursă foto: twitter.com/MI_UNICOM

Autoritățile din Uruguay au anunțat confiscarea unui transport record de 6 tone de cocaină, operațiune considerată cea mai mare lovitură, din istoria țării, dată traficanților de droguri, scrie BBC.

Ofițerii navali și Poliția de Frontieră au confiscat 4,4 tone de droguri în portul Montevideo. Încărcătura fusese ascunsă în patru recipiente de făină de soia care ar fi trebuit să ajungă în Lome, capitala statului Togo. Alte 1,5 tone au fost găsite, ulterior, la o fermă aflată la 290 de kilometri de port. Valoarea totală a capturii a fost estimată la aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

Uruguay a devenit un punct important pe harta transportului de droguri din America Latină în Africa și Europa.

Cele 4,4 tone au fost descoperite după ce scanerele din portul Montevideo au arătat „anomalii” în containerele pentru făină, au declarat autoritățile locale. În primul container au fost descoperite peste 3.000 de pachete cu cocaină, fiecare cântărind 1,1 kilograme. Drogurile urmau să fie încărcate pe o corabie înregistrată în Italia.

Nu se cunoaște încă locul de unde proveneau aceste droguri, însă șeful serviciilor vamale a declarat că cocaină a fost încărcată în camioane la o fermă din Soriano.  Oamenii legii au descins la ferma respectivă. iar proprietarul, fiul acestuia și alți doi angajați au fost arestați.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri