Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant. Cum arată meniurile

Data actualizării: Data publicării:
preparat din carne de pui
Un restaurant din Singapore va servi carne de pui creată în laborator. Imagine ilustrativă. Foto: Getty Images

Carnea de pui crescută în laborator și aprobată de Agenția pentru Alimente din Singapore va fi servită pentru prima dată într-un restaurant. Carnea va fi vândută sub forma a trei meniuri, chiflă cu pui crocant cu susan şi ceapă verde, foietaj cu pui şi piure de fasole neagră şi o vafă crocantă cu arţar, cu pui, condimente şi sos picant.

Această carne a fost produsă în laborator de Eat Just, un start-up american, iar fiecare dintre meniurile care o conțin costă în Restaurantul 1880 din Singapore aproximativ 23 de dolari, notează yahoo.com.

Meniurile vor fi servite în restaurantul 1880, un club privat, exclusiv pentru membri, și vor fi oferite unui număr de 40 de oaspeți,  începând cu 19 decembrie și până pe 22 decembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Primele persoane care vor gusta carnea crescută în laborator vor fi „tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care și-au arătat, prin acțiunile lor consecvente, angajamentul de a construi o planetă mai bună”, se mai arată în comunicatul de presă al Eat Just.

Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al Eat Just, a declarat că firma pe care o conduce a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale încă din 2016 și că a atras de-a lungul vremii fonduri de milioane de dolari. 

„Acest pas istoric, prima vânzare comercială de carne crescută în laborator, ne apropie de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita tăierea unei păduri sau schimbarea habitatului natural al animalelor", a declarat Josh Tetrick.

Carnea crescută în laborator a fost aprobată pentru prima oară în Singapore

Prima țară care a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator, realizată din proteine pe bază de plante, a fost Singapore. Eat Just susține că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru „carnea curată” care nu provine de la animale sacrifictate.

Însă aşa-numita „carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

„Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicităţii la momentul respectiv.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Jimmy Carter, la aproape 100 de ani, desființează mitul vieții la azil. Fostul președinte SUA e de...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Cum arată Camila Cabello într-o zi obișnuită, fără machiaj. Artista, surprinsă la o plimbare cu mama sa
Film Now
Ben Affleck, detalii neștiute despre căsnicia lui cu Jennifer Lopez. Motivul pentru care actorul apare...
Adevarul
Vacanță de coșmar pentru o familie de români care a mers în Grecia cu mașina: a rămas fără BMW, bani și...
Newsweek
Șeful spionilor care l-a îndemnat pe Putin să invadeze Ucraina, sacrificat. Anterior fusese arestat
Digi FM
Cum a reacționat Monica Gabor când a aflat că Irina Columbeanu vine în România să-și vadă tatăl. Ce...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Dakota Johnson, accident vestimentar la „Jimmy Kimmel Live”: Rochia mea…pur și simplu s-a desprins
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia