Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant. Cum arată meniurile

Data actualizării: Data publicării:
preparat din carne de pui
Un restaurant din Singapore va servi carne de pui creată în laborator. Imagine ilustrativă. Foto: Getty Images

Carnea de pui crescută în laborator și aprobată de Agenția pentru Alimente din Singapore va fi servită pentru prima dată într-un restaurant. Carnea va fi vândută sub forma a trei meniuri, chiflă cu pui crocant cu susan şi ceapă verde, foietaj cu pui şi piure de fasole neagră şi o vafă crocantă cu arţar, cu pui, condimente şi sos picant.

Această carne a fost produsă în laborator de Eat Just, un start-up american, iar fiecare dintre meniurile care o conțin costă în Restaurantul 1880 din Singapore aproximativ 23 de dolari, notează yahoo.com.

Meniurile vor fi servite în restaurantul 1880, un club privat, exclusiv pentru membri, și vor fi oferite unui număr de 40 de oaspeți,  începând cu 19 decembrie și până pe 22 decembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Primele persoane care vor gusta carnea crescută în laborator vor fi „tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care și-au arătat, prin acțiunile lor consecvente, angajamentul de a construi o planetă mai bună”, se mai arată în comunicatul de presă al Eat Just.

Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al Eat Just, a declarat că firma pe care o conduce a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale încă din 2016 și că a atras de-a lungul vremii fonduri de milioane de dolari. 

„Acest pas istoric, prima vânzare comercială de carne crescută în laborator, ne apropie de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita tăierea unei păduri sau schimbarea habitatului natural al animalelor", a declarat Josh Tetrick.

Carnea crescută în laborator a fost aprobată pentru prima oară în Singapore

Prima țară care a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator, realizată din proteine pe bază de plante, a fost Singapore. Eat Just susține că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru „carnea curată” care nu provine de la animale sacrifictate.

Însă aşa-numita „carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

„Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicităţii la momentul respectiv.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai...
Digi FM
Iubire și flori pentru Celine Dion, la Paris. Fani din toată lumea au așteptat-o la hotel, ea, emoționată de...
Pro FM
Bebe Rexha, pozată de paparazzi în costum de baie, în Mykonos. Ce poze a pus ea pe Instagram
Film Now
Josh Hartnett, despre sfatul „inutil” pe care l-a primit de la colegul din „Oppenheimer”, Mat Damon...
Adevarul
Motivul pentru care Donald Trump refuză o dezbatere faţă în faţă cu Kamala Harris
Newsweek
România lansează la apă o navă de logistică pentru un grup de luptă al Olandei. Costă 375.000.000 €
Digi FM
Radu Ștefan Bănică și-a găsit mașina vandalizată: „Am văzut că e înclinată într-o parte, a fost un cuțit...
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă iei mai mult paracetamol decât e recomandat. Ce să nu faci cu niciun chip dacă iei...
Digi Animal World
Momentul când o turistă este mușcată de calul Gărzii Regale Britanice. Femeia a leșinat în mijlocul mulțimii
Film Now
Sandra Bullock își aniversează ziua de naștere, prima după moartea iubitului ei: „Nu ascunde că a fi tristă...
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein a fost transferat din închisoare în spital. Producătorul de la Hollywood are COVID-19 şi...