Sari la conținut
News Alert

Căștile unei femei au explodat în timpul unei curse aeriene

Autorităţile australiene au lansat miercuri dimineaţă un avertisment cu privire la riscurile reprezentate de utilizarea unor dispozitive electronice alimentate pe bază de baterii la bordul unor aeronave, după ce o femeie s-a ales cu arsuri şi cu o faţă înnegrită atunci când au explodat căştile sale în mijlocul unui zbor de linie Beijing-Melbourne, informează News.ro.

C68CMuHWwAAF7sB

Potrivit primelor informaţii, femeia a adormit în timpul zborului, fiind apoi trezită brusc de zgomotul puternic al unei explozii.

Aceasta şi-a dat jos imediat căştile, care erau deja cuprinse de flăcări.

„Mi-am atins faţa, iar căştile au alunecat în jurul gâtului meu. Continuam să simt cum acestea ard şi le-am aruncat pe podea. Căştile aruncau scântei şi era inclusiv o cantitate mică de fum”, a declarat femeia, care nu a fost identificată de către autorităţile din Australia.

Femeia s-a ales cu o faţă înnegrită şi cu arsuri pe mâini în urma incidentului, dar membrii echipajului au reuşit să stingă flăcările.

Biroul Australian de Siguranţă a Transporturilor (ATSB) a precizat că femeia asculta muzică înainte de explozie.

„Pasagerii au trebuit să suporte pentru restul zborului un miros de plastic topit şi păr ars”, se arată într-un comunicat al ATSB.