Foto Ce mâncau pasagerii de pe Titanic. Un meniu din 1912 a fost vândut cu 66.000 lire sterline

Data publicării:
The RMS Titanic / April 1912 / 3D reconstruction
Ilustrație Titanic. Sursa foto: Profimedia Images

La mai bine de 111 ani de la scufundarea Titanicului, sunt scoase la licitație mai multe suveniruri de pe vasul de lux. Printre acestea se numără şi un meniu al unei cine servite la clasa întâi.

Meniul, care îi îmbia pe călători cu stridii, "tournados de vită a la Victoria", miel şi raţă sălbatică, a provocat un interes deosebit, fiind considerat singurul meniu din 11 aprilie 1912 păstrat până azi.

Clienții mai puteau comanda somon și pui, cu cartofi, orez sau piure de păstârnac.

Pentru desert existau următoarele opțiuni: budincă Victoria, tartă cu pere, piscoturi și înghețată.

Suvenirul, care prezintă semne de deteriorare cauzate de apă, a fost achiziţionat de către un licitator anonim în cadrul vânzării organizate de Henry Aldridge & Son pentru suma de 66.000 de lire sterline (81.000 $), scrie DPA, preluată de Agerpres.

meniu titanic
Un meniu al unei cine servite pe Titanic la clasa I, vândut la licitaţie pentru 66.000 de lire sterline. Foto: entrepreneur.com

O pătură de la clasa întâi, probabil adusă de un supravieţuitor pe barca de salvare şi estimată să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 70.000 şi 100.000 de lire sterline, a fost achiziţionată în cadrul aceleiaşi licitaţii pentru 76.000 de lire sterline.

Titanicul a pornit în călătoria sa inaugurală spre New York din Southampton, în sudul Angliei, la 10 aprilie 1912, cu peste 2.200 de persoane la bord.

După doar câteva zile, pachebotul de lux, considerat nescufundabil, a lovit un iceberg şi s-a scufundat, în tragedie pierzându-şi viaţa peste 1.500 de persoane.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri