Cehii îşi aleg preşedintele. Printre favoriți, un artist tatuat pe 90% din corp

Data publicării:
10012013 20tatuatul-43167

Vladimir Franz, profesor de muzică, absolvent al Facultăţii de Drept şi artist punk este de departe cel mai excentric candidat la prezidenţialele din Cehia. Este tatuat pe 90 la sută din suprafaţa corpului, inclusiv pe faţă, şi nu are carnet de partid.

M-am gândit că vin alegerile prezidenţiale şi iarăși sunt reciclate vechile feţe ale politicii. Unde sunt candidaţii din societatea civilă? Am făcut profilul preşedintelui meu: să fie apolitic, foarte educat şi să aibă o cultură sofisticată. Când le-am adunat pe toate, răspunsul pentru mine a fost domnul Franz”, a declarat Jakub Hussar, şeful de campanie al lui Vladimir Franz.

Sondajele îl plasează pe Vladimir Franz, în vârstă de 53 de ani, pe locul trei, cu peste 11 la sută din intenţiile de vot. „Cred în Dumnezeu, deşi nu am intermediari în relaţia cu el. Nu aparţin niciunei Biserici, dar cred că oamenii ar trebui să se poarte în aşa fel, încât să nu le fie ruşine când cineva de acolo de sus îi întreabă de faptele lor”, consideră candidatul prezidențial

Deşi electoratul lui Vladimir Franz e format mai ales din tineri, excentricul candidat a reuşit să convingă şi pensionari. „Scena politică de la noi este - nu vreau sa folosesc un cuvânt urât - foarte rea. Sper ca el să ne conduca spre mai bine”, declară o pensionară.

În cazul în care niciunul dintre candidaţii la prezidențiale nu obține majoritatea absolută se va ajunge la turul al doilea al alegerilor, prevăzut pe 25 și 26 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri