Carnaj printre studenți. Cel puțin 28 morţi în urma unui atac aerian ce a vizat o academie militară din Tripoli

Data actualizării: Data publicării:
atac academie militara tripoli - twitter

Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite sâmbătă într-un raid aerian împotriva unei şcoli militare la Tripoli, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Guvernul de uniune naţională (GNA), relatează AFP, preluată de Agerpres.

Un precedent bilanț comunicat de agenția Associated Press indica 16 morți.

Această şcoală se află la Al-Hadba Al-Khadra, un cartier rezidenţial din capitala libiană aflat sub controlul GNA. În momentul bombardamentului, cadeţii se aflau în curtea principală și se pregăteau să meargă la dormitoare, a precizat purtătorul de cuvânt.

Există informații - neconfirmate oficial - potrivit cărora printre victime s-ar afla și ofițeri turci.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Periferia de sud a oraşului Tripoli este scena unor lupte violente începând din 4 aprilie, când mareşalul Khalifa Haftar, omul forte din estul țării și-a început ofensiva pentru a cuceri capitala Libiei, unde se află sediul guvernului recunoscut de ONU.

De la începutul ofensivei către Tripoli, peste 280 de civili au fost ucişi, potrivit ONU. Peste 2.000 de luptători şi-au pierdut viaţa şi 146.000 de libieni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să se mute, potrivit aceleiaşi surse.


Știrea inițială:

Cel puțin 16 oameni, majoritatea studenți, au fost ucişi sâmbătă în urma unui atac aerian care a vizat o academie militară din capitala Libiei, Tripoli, au informat autoritățile medicale, potrivit agenției Associated Press, citate de Mediafax.

Malek Merset, un purtător de cuvânt al Ministerului sănătății din Tripoli, a declarat pentru AP că atacul aerian a avut loc în zona Hadaba a capitalei, chiar la sud de centrul orașului, unde luptele au început de luni întregi. El a spus că în atac au fost răniţi, de asemenea, cel puțin 37 de oameni care au fost duși la spitale din apropiere pentru a primi îngrijiri urgente.

Tripoli a fost scena luptelor care au izbucnit încă din aprilie, între Armata Națională Libiană (ANL), condusă de generalul Khalifa Haftar, și o serie de miliții aliate de guvernul slab, dar susținut de ONU, care controlează capitala.

Luptele au escaladat în ultimele săptămâni după ce Haftar a declarat o bătălie „definitivă” și decisivă pentru capitală, iar autoritățile de la Tripoli au semnat acorduri militare și maritime cu Turcia, al cărui Parlament a autorizat desfășurarea trupelor în Libia.

Guvernul de la Tripoli a dat vina pentru atacul aerian pe armata lui Haftar.

Scufundată în haos de la prăbuşirea lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este pradă luptelor de influenţă. Două autorităţi îşi dispută controlul: GNA recunoscut de ONU şi un guvern şi un parlament în estul libian aflat sub controlul mareşalului Haftar.

În repetate rânduri, Misiunea ONU în Libia (UNSMIL) a cerut ca sectoarele civile să fie ferite de loviturile ce „ar putea constituit crime de război”.

Citiți și:  SUA, îngrijorate de prezența unor mercenari ruși în Libia. Turcia, în relații tot mai tensionate cu mareșalul Haftar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri