CHIȘINĂU. Comuniștii s-au aliat cu liberalii lui Mihai Ghimpu și cer demisia ministrului Apărării

Data publicării:
vitalie-1

Potrivit celor două grupuri parlamentare, ministrul ar fi încălcat Constituția Republicii Moldova, atunci când a declarat că armata națională este gata „să riposteze în cazul unui eventual atac al separatiștilor”, informează portalul Unimedia.

Propunerea de demiterea a ministrului Apărării a fost enunțată de către deputatul PL, Valeriu Munteanu, și apoi a fost preluată de către comuniști. 

Depuputații PCRM au reclamat faptul că Vitalie Marinuța tensionează, prin declarațiile sale iresponsabile, și mai mult conflictul din Transnistria.

Parlamentarul comunist, Eduard Mușuc, a declarat că Vitalie Marinuța transformă Ministerul Apărării în  Ministerul de Atac.

Într-un interviu pentru agenția de presă Romanian Global News, ministrul a declarat că Republica Moldova nu trebuie să se panicheze în privința unui potențial conflict militar.

Potrivit lui Vitalie Marinuța, autoritățile secesioniste nu sunt pregătite pentru un conflict militar și nici Rusiei nu i s-ar permite suplinirea contingentului armat în regiunea Transnistreană.

Întrebat care sunt capacitățile de apărare ale Armatei Naționale, Vitalie Marinuța a spus că aceasta este gata să riposteze în cazul unui eventual atac al separatiștilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri