Cine reprezintă România la recepția de inaugurare a Ambasadei SUA la Ierusalim

Data actualizării: Data publicării:
ierulescu

Informaţii noi privind privind participarea României, la ceremonia din această seară de la Ierusalim, organizată cu ocazia inaugurării ambasadei americane din Oraşul Sfânt. Ţara noastră va fi reprezentată de însărcinatul cu afaceri, Ovidiu Ierulescu, conform ministerului israelian de externe.

ierulescu
Însărcinatul cu afaceri Ovidiu Ierulescu (dreapta), alături de fostul ambasador israelian în România, Dan Ben-Eliezer / FOTO: Facebook

ACTUALIZARE 19.10. Primele imagini de la recepția din această seară.


La recepţia organizată astăzi, 13 mai 2018, de către Ministerul Afacerilor Externe israelian, va participa un reprezentant al Ambasadei României în Israel. În ceea ce priveşte deschiderea oficială a Ambasadei SUA la Ierusalim, nu a fost primită o invitaţie de participare”, anunţă MAE, într-un comunicat. 

Alături de România, la recepţie vor participa şi reprezentanţi din Austria, Ungaria şi Cehia, scrie cotidianul Haaretz. Sunt de altfel, singurele ţări din Uniunea Europeană care au răspuns invitaţiei la eveniment.

Toate aceste țări sunt membre ale Uniunii Europene, a cărei politică este de a se împotrivi mutării ambasadei, mai notează publicația israeliană. În viziunea UE, Ierusalimul va fi capitala Israelului și Palestinei în cadrul unei viitoare soluții cu două state.

În urmă cu trei zile, același cotidian Haaretz scria că 12 state au declinat invitația de a participa la recepția de duminică, unele din motive tehnice, altele din principiu. Printre statele care au refuzat se numără Rusia, Germania, Irlanda, Malta, Mexic, Portugalia, Australia, Polonia și Suedia.

Recepția are loc duminică seara, în Ierusalim, cu o zi înainte de ceremonia oficială de mutare a ambasadei, la care va participa fiica și consiliera lui Donald Trump, Ivanka Trump, soțul ei, Jared Kushner, secretarul trezoreriei americane, Steven Mnuchin și alți oficiali americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri