Cineast român jefuit în timp ce se îndrepta spre Veneţia, unde urma să facă parte din juriul festivalului de film

Data publicării:
Razvan MFX 37bec3d6d3

Astfel, cineastului român i-au fost furate toate bunurile personale pe care le avea asupra sa în timpul călătoriei sale din Franţa spre Italia, într-un tren de mare viteză.

Potrivit directorului Festivalului de Film de la Veneţia, Alberto Barbera, Răzvan Rădulescu nu va mai participa la jurizarea evenimentului.

Regizorul trebuia să facă parte din juriul secţiunii Opera Prima, care este prezidat de regizoarea din Arabia Saudită Haifaa Al Mansour. Astfel, juriul va fi alcătuit din şase membri în loc de şapte.

Răzvan Rădulescu este un scenarist consacrat, sub a cărui semnătură se află filme regizate de Cristi Puiu, precum "Marfa şi banii" şi succesul internaţional "Moartea domnului Lăzărescu". A fost consultant de scenariu pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", al lui Cristian Mungiu, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceuşescu", de Andrei Ujică.

În 2009, a regizat primul său lungmetraj, "Felicia înainte de toate" (scris şi regizat împreună cu Melissa de Raaf). Din 2005, predă la Hochschule fur Gestaltung în Germania şi la ESAV Marrakech.

Împreună cu Alexandru Baciu, a scris scenariile pentru "Hârtia va fi albastră", "Boogie" şi "Marţi, după Crăciun", filme regizate de Radu Muntean, precum şi scenariul filmului regizat de Constantin Popescu Jr. "Principii de viaţă".

Rădulescu este coscenaristul filmului "Poziţia copilului", alături de Călin Netzer. "Poziţia copilului" a primit anul acesta trofeul Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri