Coreea de Nord avertizează: ar putea izbucni al doilea război coreean

Data publicării:
kim jong un news.cn

Coreea de Nord a avertizat sâmbătă că Statele Unite ar putea declanșa un al doilea război coreean, în ajunul marcării a 67 de ani de la izbucnirea primului conflict din peninsulă, care a avut loc între anii 1950 și 1953, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Duminică, 25 iunie, va fi marcată izbucnirea războiului din Coreea.

Statele Unite „împing situația din Peninsula Coreea în pragul războiului, comasându-și masiv activele strategice unele după altele pentru a aduce sub controlul lor total întreaga peninsulă, a cărei importanță geografică pot ajuta (SUA) să obțină hegemonia regională și globală”, a scris într-un comentariu agenția de presă nord-coreeană KCNA.

Ostilitatea SUA și isteria războiului față de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al țării — n.r.) sunt tot mai fățișe”, se menționează în comentariul KCNA care îl acuză pe comandantul diviziei a doua a forțelor americane din Coreea de Sud că ar fi spus că trupele americane ar putea reveni oricând în peninsulă pentru a lupta.

Acest lucru dovedește că viziunea sinistră a SUA nu s-a schimbat, deși au trecut 67 de ani”, mai scrie KCNA.

Peninsula Coreea se află practic în stare de război deoarece conflictul coreean s-a încheiat printr-un armistițiu și nu cu un acord de pace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri