Craniu uman descoperit într-un magazin de vechituri. Proprietarii l-au găsit înt-un depozit și l-au scos la vânzare

Data publicării:
Craniu uman descoperit într-un magazin de vechituri.
Un craniu uman a fost descoperit într-un magazin de vechituri din Florida. Foto: Lee County Sheriff's Office

Un antropolog care căuta printr-un magazin de vechituri din Florida a făcut o descoperire macabră: un craniu uman real era pus la vânzare în secțiunea de Halloween, spun polițiștii citați de BBC.

Antropologul a sunat la poliție, iar mai mulți agenți au mers la magazin și au căzut de acord că ar putea fi vorba despre un craniu uman.

Proprietarul magazinului le-a spus anchetatorilor că obiectul se afla într-un depozit, al cărui conținut l-au cumpărat cu câțiva ani înainte.

Poliția din orașul North Fort Myers din Florida și biroul medicului legist investighează acum descoperirea. Totuși, oficialii nu cred că e cazul să ancheteze o crimă.

Conform legislației din Florida, „nimeni nu se va oferi cu bună știință să cumpere sau să vândă orice organ sau țesut uman”. Legislația include ochii, corneele, rinichii, ficatul, inima, plămânii, pancreasul, oasele și pielea.

O descoperire similară a fost raportată în Arizona în septembrie, când un craniu uman a fost găsit într-o cutie de donații la un magazin de caritate Goodwill.

Experții au spus că, deși craniul este uman, probabil că este vechi și nu este asociat cu nicio crimă.

Deși descoperirile surprinzătoare din Arizona și Florida pot părea macabre, craniile descoperite de cercetători i-au captivat pe antropologi și au făcut lumină asupra evoluției omenirii.

De exemplu, în 2019, cercetătorii au descoperit un craniu aproape complet vechi de 3,8 milioane de ani în Etiopia, Africa. A fost o descoperire importantă, deoarece aparținea unei specii din care provin primii oameni de pe pământ.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri