Cum a scăpat o israeliancă ținută ostatică 20 de ore de teroriștii Hamas: Le-a dat mâncare și a spus glume cu ei până a fost salvată

Data publicării:
Rahel Edri
Rahel Edri (foto) spune că a glumit cu atacatorii în încercarea de a câştiga timp pentru ca forţele de salvare să ajungă. Sursa foto: captură video Channel 13 TV

O femeie din Israel a fost ținută ostatică împreună cu soțul ei în casa lor timp de 20 de ore a povestit unei televiziuni calvarul prin care a trecut, spunând că și-a câștigat timp, în speranța că va fi salvată, servind băuturi răpitorilor ei Hamas și glumind cu ei, transmite publicația Haaretz, preluată de News.ro.

Rahel Edri povestește că ea și soțul ei se pregăteau să plece spre adăpostul antiaerian, după ce au auzit alarma sirenei care anunța tiruri de rachetă. Dar înainte să apuce să iasă din casa lor din Ofakim, s-au trezit cu militanți Hamas în casă.

Cinci bărbaţi le-au spart ferestrele, pretinzând că sunt de la poliţie, deşi vorbeau în mare parte în arabă.

Bărbaţii au forţat-o apoi pe femeie să urce la etaj, au distrus telefoanele din casă, le-au pus întrebări şi au scotocit prin dulapuri.

"Au îndreptat o armă spre mine şi au ţinut o grenadă deasupra capului meu", a relatat Edri pentru site-ul de ştiri Walla.

"Le-am spus că trebuie să-mi fac insulina, încercând să le distrag atenţia de la faptul că am copii care sunt ofiţeri de poliţie. Le-am oferit băuturi: cola, apă", a povestit femeia.

Militanții Hamas i-au spus lui Edri că sunt eroi, iar copiii lor le susţin acţiunile.

Între timp, ei tot verificau ferestrele pentru a se asigura că nu vine nimeni să-i salveze pe cei doi prizonieri, povestește femeia. Aceasta spune că a tot glumit cu atacatorii în încercarea de a câştiga timp pentru ca forţele de salvare să ajungă.

"Am spus: te voi învăţa ebraică, iar tu mă vei învăţa arabă", a spus ea. "Am înţeles că era o chestiune de viaţă şi de moarte", a adăugat femeia.

"Dintr-o dată, în jurul miezului nopţii, am auzit forţele speciale intrând", a mai povestit ea. Atunci i-a fost teamă că vor trage accidental în ea.

"În loc să ne ucidă, teroriştii au fugit în diverse locuri şi s-au ascuns până când au fost împuşcaţi. Vreau să mulţumesc poliţiei. Ei sunt eroii noştri", a spus Rahel Edri.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri