Cum a scos din luptă coronavirusul un portavion nuclear american

Data publicării:
avioane F 18 decolează de pe un portavion american
Foto: Guliver/GettyImages

Căpitanul portavionului american USS Theodore Roosevelt, navă andocată de săptămâna trecută în portul Guam după ce mai mulţi marinari au contractat noul coronavirus, a avertizat că infecţia va continua să se răspândească în cazul în care conducerea Marinei militare americane nu adoptă măsuri pentru izolarea echipajului, informează Agerpres.

Într-o scrisoare adresată comandamentului Flotei americane din Pacific, căpitanul Brett Crozier a menţionat că există două posibile soluţii pentru navă şi echipajul său - evacuarea echipajului de pe navă şi dezinfectarea acesteia sau „maximizarea pregătirii de luptă” pentru redesfăşurare cât mai rapid posibil.

Dacă va fi aleasă a doua soluţie, „vor fi pierderi cauzate de virus”, a adăugat Crozier. '

„Nu suntem în război şi de aceea nu putem permite ca nici măcar un marinar să moară ca rezultat al acestei pandemii. Acum este nevoie de acţiuni decisive”, a subliniat el.

Şeful Marinei militare americane, Thomas Modly, a declarat marţi pentru CNN că situaţia de pe această navă reprezintă o provocare pentru guvernul american.

Şeful Pentagonului, Mark Esper, a afirmat la rândul său că SUA nu au ajuns în punctul de a evacua echipajul de pe USS Theodore Roosevelt.

Portavionul USS Theodore Roosevelt a vizitat în urmă cu trei săptămâni portul Da Nang din Vietnam. Potrivit cotidianului San Francisco Chronicle, la bordul navei militare 100 de marinari au contractat deja noul coronavirus, faţă de 36 în urmă cu câteva zile.

În urmă cu o săptămână, Pentagonul a anunţat suspendarea timp de două luni a tuturor deplasărilor militarilor americani prevăzute la nivel global, printre care şi repatrierea soldaţilor americani aflaţi în teatre de război, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei COVID-19.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri