Cum i-a salvat o fetiță de 6 ani de două ori viața mamei sale

Data actualizării: Data publicării:
femeie impreuna cu fiica ei intr-o fotografie cu accesorii de craciun
O fetiță de 6 ani, din Scoția, i-a salvat de două ori viața mamei sale apelând la un asistent virtual FOTO: Emma Anderson

O mamă din Scoția, care tocmai a primit un transplant de inimă, a povestit cum fiica ei de doar 6 ani i-a salvat viața de două ori apelând la un asistent virtual.

Emma Anderson, din Glasgow, a fost diagnosticată încă din adolescență cu cardiomiopatie hipertrofică. Fiica ei, Darcey, știa încă de la o vârstă fragedă că mama ei are o „durere la inimă” și că putea să ceară ajutor de la Alexa, asistentul virtual Amazon. Iar Darcey a apelat la Alexa chiar de două ori când și-a dat seama că mama ei, de 27 de ani, nu se simțea bine, potrivit BBC.

„Am configurat-o Alexa astfel încât, dacă leșineam sau mă simțeam rău, tot ce trebuia să facă ea era să spună „Alexa, sună după ajutor”, iar astfel o suna pe mama mea, care locuiește aproape”, a spus Emma Anderson. „Și a trebuit să apeleze la Alexa de câteva ori, chiar a chemat singură o ambulanță și atunci eram într-o stare foarte proastră”.

Femeia și-a ținut mult timp sub control afecțiunea cu medicamente, dar cu ocazia unui control de rutină i s-a spus că are nevoie urgentă de un transplant de inimă ca să poată supraviețui.

„M-am dus la controlul de rutină și mi s-a spus că starea s-a înrăutățit foarte tare și că trebuia să fiu pusă pe o listă de urgențe pentru transplant”, a spus ea.

Emma a primit transplantul în aprilie 2022.

Acum are o viață complet nouă și chiar a reușit să se căsătorească în sfârșit cu partenerul ei de viață.

„Pot să merg la școală și să o iau pe Darcey, să mă întorc acasă - ceva ce nu aș fi putut face niciodată înainte. De Paște, am reușit să o duc pe Darcey la înot și la locul de joacă - lucruri simple pe care nu puteam să le fac înainte. Acum pot să fiu, în sfârșit, mămică”, a mai spus femeia.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri