Sari la conținut

Cum vrea Japonia să aducă bani la buget

Japonia a găsit o metodă inedită pentru a aduna bani la buget. Introduce așa-numita „taxă sayonara”. Adică te taxează atunci când vrei să pleci de pe pămân nipon, fie că eşti turist sau cetăţean japonez.

System Error Causes ANA To Cancel 87 Domestic Flights

FOTO: Guliver/Getty Images

Oricine, atunci când iese din ţară, ar putea fi obligat să plătească o taxă de aproximativ 7 euro şi 50 de cenţi, scrie Asahi Shimbun. Noua taxă se va adăuga taxelor aeroportuare sau de transport și există temeri că ar putea determina scumpiri ale biletelor sau i-ar putea determina pe japonezi să nu mai plece în vacanță în străinătate.

Deocamdată, iniţiativa este în faza de proiect, dar ea ar putea deveni lege o dată cu adoptarea noii reforme fiscale.

Taxa ar putea fi impusă începând cu anul fiscal 2019 şi ar putea aduce în bugetul de stat, anual, 300 de milioane de euro, în condițiile în care în 2016, de exemplu, s-au înregistrat aproape 40 de milioane de plecări din Japonia, dintre care 17 milioane au fost cetățeni niponi.

Astfel de taxe există în Australia, unde e de circa 38 de euro de persoană, și în Coreea de Sud, unde pasagerii avioanelor trebuie să plătească circa 7,5 euro. 

(sursa: Digi24)

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...