De ce nu poate fi recuperat trupul turistului ucis de trib. Poliția a abandonat prima misiune

Data publicării:
john allen chau

Autoritățile din India fac eforturi pentru a recupera trupul turistului ucis de membrii unuia dintre cele mai izolate triburi din lume, pe insula North Sentinel, din arhipelagul Andaman. Însă operațiunea de recuperare a trupului lui John Allen Chau ar putea avea șanse mici de reușită, scrie ABC News.

Poliția s-a apropiat sâmbătă de insulă, cu barca, la aproximativ 400 de metri de mal. Cu ajutorul binoclului, polițiștii au încercat să localizeze unde a fost îngropat trupul turistului care mersese pe insula interzisă pentru a le propovădui creștinismul membrilor tribului sentinelez.

Însă polițiștii au fost puși pe fugă de trib, după ce membrii acestuia s-au aliniat înarmați cu arcul și săgețile, pregătiți să tragă spre oricine le-ar putea încălca teritoriul.

„Ei se uitau la noi, noi ne uitam la ei”, a concluzionat directorul poliției generale, Dependra Pathak. Barca s-a retras apoi, pentru a evita o confruntare cu tribul.

Tribul este unul dintre cele mai vechi și izolate din lume, fiind ultimul trib pre-Neolitic. Membrii săi, mai puțini de 100 la număr, trăiesc departe de lumea civilizată, urmându-și propriile reguli. Oamenii devin speriați când cineva vine pe teritoriul lor și au încercat să tragă cu săgeți inclusiv în dronele sau elicopterele care încearcă să îi filmeze.

„Am cartografiat zona cu ajutorul informațiilor oferite de pescari. Nu am descoperit locul în care este îngropat trupul turistului. Ne consultăm cu antropologi care au mai intrat în contact cu tribul, pentru sfaturi despre cum să abordăm situația”, au declarat autoritățile indiene.

John Allen Chau a ajuns pe insulă după ce i-a plătit pe niște pescari să îl ia la bordul vasului lor. Aceștia au fost acum arestați, întrucât accesul pe insulă este strict interzis de guvernul indian, atât pentru siguranța celor care se aventurează în zonă, cât și pentru a îi asigura tribului sentinelez un teritoriu propriu, care nu este supus regulilor societății moderne.

În jurnalul său, turistul american spunea că vrea să îl propovăduiască pe Iisus membrilor tribului și să îi convertească la creștinism. El era conștient de pericolul la care se expunea, afirmând într-o ultimă scriere în jurnal că „nu vrea să moară”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Singurul loc din România unde Marea Neagră se unește cu Delta Dunării. E unic în Europa, te vrăjește cu...
Digi FM
Părinții, marii absenți de la nunta lui Denis Drăguș. Tatăl atacantului, mesaj sfâșietor
Pro FM
Cine sunt părinții lui Nick Carter și cum și-au crescut copiii. Trei dintre frații artistului au murit de...
Film Now
Eric Roberts, despre sora lui, Julia Roberts: „Nu am voie să vorbesc despre ea!” Actorul s-a arătat extrem de...
Adevarul
Cod roșu de caniculă: oamenii leșină pe stradă din cauza temperaturilor de coșmar. Inclusiv tinerii sunt...
Newsweek
VIDEO Momentul în care un Suhoi Superjet al Rusiei de 50.000.000 se prăbușește. A durat 8 secunde
Digi FM
Adda, despre un moment tensionat cu CRBL: “Mi-a zis ‘nu mai urci pe scenă că nu mai vreau eu'”
Digi World
Deşertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, a fost acoperit de flori. Cum se explică fenomenul
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Antonio Banderas a crescut-o 20 de ani, ea îi e și astăzi aproape. Dakota Johnson, poză dulce cu tatăl...
UTV
Adda a trecut printr-un moment stanjenitor din cauza lui CRBL. "Mi-a zis: 'nu mai urci pe scena, ca nu mai...