Directorul unei companii de tehnologie, arestat pentru o crimă din 1992. Ar fi omorât-o pe iubita colegului său de cameră, din gelozie

Data actualizării: Data publicării:
tanara zambind
Laurie Houts FOTO: Departamentul de Poliție din Mountain View

CEO-ul unei companii de tehnologie a fost arestat și acuzat pentru o crimă din 1992. Atunci, el ar fi ucis-o pe iubita colegului său de cameră, în California.

John Kevin Woodward, 58 de ani, directorul general al companiei ReadyTech, a fost arestat sâmbătă pe aeroportul JFK din New York, după ce a sosit de la Amsterdam, potrivit unui comunicat al procurorului districtual citat de CNN.

El a fost acuzat că a strangulat-o pe Laurie Houts, iubita colegului său de cameră, a declarat procuratura. Anchetatorii au spus că ADN-ul lui a fost descoperit pe frânghia din jurul gâtului tinerei.

Woodward a fost judecat de două ori în acest caz în anii 1990, dar cazul a fost respins în ambele situații pentru „probe insuficiente”. Ulterior, Woodward s-a mutat în Olanda.

Cadavrul lui Houts a fost găsit, cu o frânghie în jurul gâtului, în mașina ei, în septembrie 1992, la aproximativ un kilometru de locul ei de muncă din Mountain View, California. Urmele pantofilor lui Woodward, inginer de software, pe atunci în vârstă de 25 de ani, au fost găsite pe interiorul parbrizului mașinii - semn că cei doi s-au luptat.

Anchetatorii au spus că Woodward dezvoltase sentimente pentru colegul lui de cameră, iubitul lui Houts, și era gelos pe relația lor.

Anul trecut, laboratorul criminalistic din Santa Clara și Departamentul de poliție din Mountain View au folosit noi tehnici criminalistice pentru a obține dovezi solide împotriva Woodward, iar amprenta lui biologică a fost găsită pe frânghia din jurul gâtului lui Houts, au spus anchetatorii.

„Cel mai mare obstacol a fost posibilitatea de a găsi noi dovezi”, a declarat polițistul David Fisher. „Vreau ca familia și prietenii lui Laurie Houts să știe că nu am renunțat niciodată la cazul ei”, a spus procurorul Jeff Rosen.

Woodward a fost arestat fără drept de cauțiune la New York. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare pe viață, potrivit biroului procurorului.

ReadyTech spune într-un comunicat că arestarea lui Woodward a fost „un șoc pentru noi toți”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri