Doi soți aflați în vacanță, în Egipt, au murit în hotel. În camera alăturată, angajații au ucis ploșnițele cu insecticid

Data actualizării: Data publicării:
cuplu in varsta
Doi soți aflați în vacanță, în Egipt, au murit în hotel FOTO: The Guardian

Doi soți care se aflau în vacanță, în Egipt, au murit după ce li s-a făcut rău în camera lor de hotel din stațiunea Hurghada. O anchetă a stabilit că într-o cameră alăturată fusese făcută dezinsecția cu produse chimice puternice, pentru înlăturarea ploșnițelor.

John Cooper, de 69 de ani, și soția lui, Susan, de 63 de ani, au murit după ce s-au îmbolnăvit în timp ce erau cazați în hotelul Steigenberger Aqua Magic, spun autoritățile britanice. Investigațiile preliminare au arătat că otrăvirea cu monoxid de carbon sau toxiinfecția alimentară, care erau suspectate, nu au cauzat decesul cuplului, în data de 21 august 2018, dar au sugerat că era posibilă o expunere la un „agent biologic infecțios sau substanțe chimice toxice”, potrivit The Guardian.

În prima zi a audierilor în acest caz a fost prezentată o declarație a unui turist german, cazat în camera alăturată, care a reclamat o infestare cu ploșnițe. Camera a fost tratată cu un insecticid la orele prânzului. Soții Cooper s-au simțit rău imediat ce au ajuns la cazare și au murit a doua zi.

Cele două camere comunicau între ele cu o ușă, care, însă, era blocată.

Kelly Ormerod, fiica celor doi soți britanici, a spus că părinții ei erau foarte sănătoși pentru vârsta lor și s-au bucurat până în momentul morții de o vacanță extraordinară în Egipt alături de familie și prieteni.

John, constructor de meserie, și soția lui, casieră, au mers cu prietenii și familia la restaurantul hotelului apoi la un bar, în seara de 20 august. S-au retras în camera după câteva ore.

Molly, fiica lui Kelly Ormerod și nepoata celor doi, pe atunci în vârstă de 12 ani, dormea pe un pat de o persoană în camera bunicilor ei. Fetița a spus atunci că a simțit un miros înțepător în cameră, astfel că la ora 1:00 noaptea s-a dus să doarmă cu mama ei.

A doua zi dimineața, soții Cooper nu au reușit să ajungă la micul dejun. Kelly s-a dus în camera lor și a constatat că amândoi se simțeau extrem de rău.

Kelly a spus că a simțit mirosul înțepător chiar și atunci.

Doi medici au fost chemați la hotel, însă John a murit în scurt timp. Soția lui a fost dusă la un spital, unde a murit câteva pre mai târziu.

Dominik Bibi, un bărbat din Germania, care sosise la hotel împreună cu șapte membri ai familiei în dimineața de 20 august a spus într-o declarație că în camera în care a fost cazat (camera de lângă soții britanici) erau multe ploșnițe. A sesizat acest lucru la recepție, a primit o altă cameră și în timp ce transporta bagajele a văzut că în camera inițială au intrat trei persoane care aveau un recipient mare cu insecticid. Persoanele au plecat după aproximativ 10 minute, punând un sigiliu pe ușă.

Audierile în acest caz continuă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri