Sari la conținut

Donald Trump laudă „decizia înțeleaptă” luată de „Kim Jong-un al Coreei de Nord”

Președintele american Donald Trump l-a lăudat pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un pentru că acesta a mai temperat amenințările cu atacul nuclear asupra insulei Guam, relatează CNN.

Într-o postare pe Twitter, Trump a afirmat că „Kim Jong-un al Coreei de Nord a luat o decizie foarte înțeleaptă și rațională. Alternativele ar fi fost catastrofice și inacceptabile”, a scris acesta.

Declarațiile lui Trump vin după ce Coreea de Nord a facut un pas înapoi, la scurt timp după valul de ameninţări la adresa Statelor Unite. Phenianul a anunţat că liderul suprem Kim Jong-un a primit planurile pentru un atac cu rachete asupra insulei Guam, teritoriu american din Pacific, dar le va analiza o vreme, înainte de a lua o decizie.

Totul ar depinde şi de conduita americanilor şi aliaţilor lor sud-coreeni şi japonezi, potrivit agenţiei de presă nord-coreene.

Dincolo de propagandă, e o schimbare evidentă de ton din partea Coreei de Nord, după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat că Statele Unite sunt pregătite pentru o ripostă dură, dacă liderul nord-coreean va acţiona iresponsabil.