Două femei din Spania au fost însărcinate cu același copil

Data actualizării: Data publicării:
doua femeie si o echipa de medici
Două femei din Spania au fost însărcinate cu același copil FOTO: La Vanguardia

La începutul acestei săptămâni, în Spania s-a născut primul bebeluș din Europa care a fost purtat în pântece de două femei. Estefanía și Azahara, care formează un cuplu, și-au dorit un copil și să aibă amândouă experiența maternității, iar acest lucru s-a îndeplinit prin intermediul tehnologiei INVOcell.

Fiul lor, Derek Eloy, s-a născut pe 30 octombrie la materinitatea spitalui Juaneda din Palma de Mallorca, cântărind 3,3 kg și în stare perfectă sănătate, potrivit La Vanguardia.

INVOcell este un dispozitiv care funcționează ca un mic incubator și care este plasat sub colul uterin al unei femei. Astfel, dezvoltarea embrionului în primele zile are loc în interiorul corpului, și nu în laborator. Odată ce embrionul s-a dezvoltat, INVOcell este extras, iar embrionul este transferat în uterul celei de a doua femei, care va fi cea care va purta sarcina până la termen și va naște.

Azahara, 27 de ani, și Estefanía, 30 de ani, au contactat Juaneda Fertility în urmă cu nouă luni exprimându-și dorința de a deveni mame și să aibă o experiență cât mai completă. Au optat pentru această procedură, fiind asistate de dr. Gustavo Carti, coordonatorul medical al clinicii. Echipa lui este prima din Europa care a realizat această procedură.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri