Patru oameni au murit în urma cutremurului major din Japonia

Data actualizării: Data publicării:
cutremur in japonia
Alertă de tsunami în Japonia după 30 de cutremure, cel mai mare a fost de 7,6. FOTO: Profimedia Images

Cutremurele care au lovit luni Japonia s-au soldat cu cel puţin patru morţi, potrivit unui prim bilanţ comunicat de prefectura Ishikawa.

ACTUALIZARE 21:50 Bilanţul a fost anunţat la câteva ore după ce a fost emisă o alertă de tsunami în urma unei serii de cutremure puternice de suprafaţă, cel mai mare dintre ele, cu magnitudinea de moment 7,5 fiind la nivel maxim pe scara niponă a intensităţii.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au murit în oraşul Nanao din peninsula Noto, un bărbat a murit în oraşul Wajima şi un bărbat a murit în oraşul Hakui, potrivit bilanțului comunict agenției Kyodo. Victimele aveau între 50 şi 80 de ani.

Multe alte persoane sunt rănite, potrivit Kyodo.

Cutremurele au lăsat 33.500 de locuinţe fără electricitate, locuinţe prăbuşite, drumuri cu crăpături şi denivelări..

Știrea inițială

Două persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,6, care s-a produs luni în prefectura Ishikawa din centrul Japoniei, a anunţat poliţia.

Cele două persoane au fost găsite fără semne vitale în oraşul Nanao din Peninsula Noto, unde a fost localizat epicentrul seismului, transmite agenţia Kyodo, potrivit Agerpres.

Există, de asemenea, rapoarte referitoare la o clădire şi mai multe case care s-au prăbuşit în oraşul Wajima, situat în apropiere, pe Peninsula Noto, au indicat guvernele locale şi pompierii.

Un incendiu major a izbucnit în Wajima în urma cutremurului care a fost resimţit într-o regiune extinsă de pe coastele Mării Japoniei.

Guvernul central a confirmat separat şase cazuri de persoane prinse sub dărâmături după prăbuşirea mai multor locuinţe din Wajima.

Forţele de Autoapărare din Japonia au desfăşurat personal în cadrul operaţiunilor de intervenţie la dezastru, ca răspuns la o solicitare din partea guvernatorului prefecturii Ishikawa.

Conform Agenţiei de Meteorologie din Japonia (JMA), seismul puternic s-a produs la ora locală 16:10 (07:10 GMT) la mică adâncime.

În urma acestui cutremur, urmat de numeroase replici, JMA a emis avertizări de tsunami valabile pentru prefecturile costiere Ishikawa, Niigata şi Toyama. Rusia, Coreea de Sud şi Coreea de Nord au emis la rândul lor avertizări de tsunami.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri