După atentatul de la Boston, americanii se gândesc să schimbe legea privind imigrarea

Data publicării:
politie boston-2

 

"Suntem de acord cu unii dintre coautorii proiectului de lege, printre care senatorii John McCain, Lindsey Graham şi Marco Rubio, pentru a spune că unul dintre efectele pozitive şi unul dintre motivele pentru care avem nevoie de o reformă a imigraţiei, este pentru că aceasta ar ameliora securitatea noastră naţională", a asigurat purtătorul de cuvânt al executivului, Jay Carney. 

"Date fiind evenimentele din această săptămână, este important pentru noi să înţelegem lipsurile şi lacunele sistemului nostru de imigrare", a declarat Charles Grassley, unul dintre cei mai influenţi republicani din Senat, înainte de capturarea lui Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, un american de origine cecenă care obţinuse de curând cetăţenia.

Fratele său Tamerlan, care a murit în cursul nopţii de joi spre vineri, după un schimb de focuri cu forţele de ordine din Boston, era la rândul său titularul unui permis de şedere pe termen lung. Ambii era în Statele Unite de peste 10 ani.

"Cum pot indivzi să scape autorităţilor şi să planifice astfel de atentate pe teritoriul nostru? Cum putem să sporim controalele asupra persoanelor care vor să intre în Statele Unite?", s-a întrebat Grassley.

Carney a apreciat că o reformă a imigraţiei ar răspunde la necesitatea de a scoate din umbră aproximativ 11 milioane de oameni care locuiesc ilegal în această ţară.

"Drumul către obţinerea naţionalităţii şi obstacolele ce trebuiesc depăşite permit autorităţilor să obţină mai multe informaţii asupra acestor indivizi", a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri