După ce au căutat o zi întreagă, polițiștii din Berlin au ajuns la concluzia că „leoaica” scăpată pe străzi era un porc mistreț

Data publicării:
Bărbat care explică arătând o fotografie
Primarul din Kleinmachnow explică, la o conferință de presă, de ce crede că animalul misterios fotografiat în Berlin nu este o leoaică. Foto: Profimedia Images

Autoritățile germane din capitala Berlin anunță că au renunțat la căutările pentru găsirea unei leoaice despre care s-a crezut că s-ar afla liberă pe străzile orașului, după ce au fost raportate incidente cu un animal sălbatic de către localnici, relatează BBC. Un expert a declarat pentru un post de radio local că, din imaginile pe care le-a văzut, animalul semăna mai mult cu un porc mistreț.

Polițiștii au căutat peste tot prin oraș vreme de 24 de ore după ce au fost informați de localnici de prezența unui animal sălbatic pe străzile capitalei germane.

După ce au discutat cu experții, autoritățile cred, acum, că a fost vorba, de fapt, de un porc mistreț. Experții nu au găsit urme ale prezenței presupuse feline și nici material genetic în zonele în care s-ar fi plimbat leoaica, după spusele reclamanților.

Vineri, polițiștii germani au declarat pentru BBC că sunt de părere că un clip video care a circulat pe internet, filmat în zona Kleinmachnow, ar fi autentic.

Ei au mai precizat că doi ofițeri au văzut animalul la o distanță de aproximativ 20 de metri depărtare, pe timpul nopții, joi și că l-au identificat ca fiind „o felină mare”.

Alții nu sunt la fel de siguri, însă. Un expert a declarat pentru un post de radio local că, din imaginile pe care le-a văzut, animalul semăna mai mult cu un porc mistreț.

În jur de 120 de ofițeri de poliție și de experți zoologi și veterinari au căutat toate zonele împădurite ale orașului. Au fost folosite și drone, elicoptere și camere speciale.

Pe timpul nopții zeci de martori oculari au raportat prezența misteriosului animal, inclusiv în zona Zehlendorf, una dintre cele mai bogate din interiorul Berlinului. Locuitorilor li s-a comunicat să rămână în case și să-și pună la adăpost animalele de casă, iar experții au dat sfaturi legate de felul în care ar trebui să te comporți când dai de un animal sălbatic.

Mai mulți tineri au jucat o farsă polițiștilor, punând un sunet de răget de leu la un megafon în zona în care aveau loc căutările.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri