După ce i s-au mai dat doar 16 săptămâni de viață, Andrea a luat o decizie care a schimbat total cursul evenimentelor

Data actualizării: Data publicării:
o mamă si fiica ei
Andrea Sheardown și fiica ei FOTO: captură video BBC

Andrea Sheardown a fost diagnosticată cu o formă rară e cancer la ficat și i s-au mai dat doar șase săptămâni de viață. În loc să se lase copleșită de vestea șocantă, femeia a decis să accepte o serie de provocări.

7 ani mai târziu, Andrea este în viață și se bucură din plin de orice întâmplare a vieții alături de familia ei. Spune că atitudinea pozitivă a ajutat-o să depășească cele mai negre momente prin care poate să treacă orice persoană și i-a anulat condamnarea la moarte pe care i-a dat-o boala.

În 2015, Andrea a fost diagnosticată cu colangiocarcinom, o formă agresivă și mortală de cancer. I s-au mai dat doat 6 săptămâni de viață. „Medicii nu credeau că se mai poate face pentru mine și mi-au spus să-mi pun viața în ordine, practic să-mi iau rămas bun de la familie. Sunt încă aici după toți aceștia ani, deși nimeni nu găsește o explicație pentru asta”, a declarat într-un documentar Andrea, potrivit BBC.

Femeia mai spune că vestea a dărâmat-o pe fiica ei, în vârstă de 15 ani.

„A spus că dacă mama ei nu va fi aici, nici ea nu vrea să fie. Ea avea nevoie de mine cel mai mult, așa că am făcut un fel de pact cu ea că voi lupta din răsputeri să trăiesc pentru ea”, a mai spus femeia.

Au urmat 6 luni de tratamente foarte agresive, dar apoi a răspuns unor provocări neobișnuite, începând cu mersul pe jar încins. Apoi a urcat pe Kilimanjaro și Everest. Acum este implicată într-o campanie de conștientizare și va parcurge 1.000 de kilometri cu bicicleta în Thailanda, țara cu cei mai mulți oameni diagnosticați cu colangiocarcinom.

De asemenea, Andrea a primit premii pentru implicarea ei în cauze caritabile și a strâns 100.000 de lire pentru diverse cazuri.

Dar spune că cel mai mare succes al ei este că și-a păstrat o atitudine pozitivă, deși se mai teme că boala i-ar putea reveni. „Cred din tot sufletul în pozitivitate și în puterea ei”, a mai spus ea.

Andrea își face perioadic teste pentru a se asigura că boala nu a revenit.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri