După ce o femeie care suferise un AVC a murit în spital, familia s-a trezit cu o factură de 81.000 $ pentru ambulanța aeriană

Data actualizării: Data publicării:
femeie langa fereastra cu o fotografie in mana
Alicia Wieberg a fost nevoită să vândă casa mamei sale ca să plătească factura de peste 81.000 $ pentru ambulanța aeriană FOTO: KFF HEALTH NEWS

După moartea mamei sale, o femeie din SUA s-a trezit cu o factură exorbitantă pentru ambulanța aeriană cu care aceasta a fost dusă la spital și a fost nevoită să vândă casa familiei ca să o plătească.

Anul trecut, mama Aliciei Wieberg, Debra Prichard, a fost dusă la spital după ce a suferit un accident vascular cerebral și mai multe anevrisme. Din păcate, femeia de 70 de ani a murit pe 31 octombrie 2023 și, iar scurt timp după tragicul eveniment Alicia a primit factura care i-a provocat un adevărat șoc.

După ce a suferit accidentul vascular cerebral, Debra, care era înscrisă în Planul A de asigurări de sănătate Medicare, avea nevoie să fie tratată de specialiști neurologi, așa că a fost transportată de urgență, cu un elicopter ambulanță, de la spitalul local din Tennessee unde ajunsese inițial la Centrul medical al Universității Vanderbilt din Nashville.

Furnizorul de servicii de ambulanță aeriană a fost Med-Trans Corp, parte a Global Medical Response. După ce mama ei a murit, compania i-a emis Aliciei o factură pentru suma de 81.739,40 de dolari, potrivit CBS News.

Alice a aflat că mama ei ar fi trebui să fie înscrisă în Planul B pentru a beneficia de prețuri accesibile la transport cu ambulanța aeriană.

Medicare A este oferită americanilor cu vârsta peste 65 de ani gratuit, însă pentru B se plătește în plus în jur de 175 de dolari pe lună, spune Alicia.

Potrivit Medicare.gov, asigurarea Medicare A acoperă „îngrijirea spitalicească pentru pacienți internați în unități medicale, în clinici specializate, în unități de tip hospice, teste de laborator, intervenții chirurgicale, îngrijire medicală la domiciliu”.

Doar cu Medicare B pacienții au acoperire pentru serviciile în ambulatoriu, dar și alte servicii, cum ar fi cele de prevenire. Cu același timp de asigurare se limitează tarifele la transport cu ambulanța terestră sau aeriană.

Alicia a trimis a solicitare companiei de ambulanțe aeriene și Medicare pentru o reducere a facturii, însă Global Medical Response a răspuns cu o cerere legală de sechestru pe averea femeii decedate.

În aceste condiții, Alicia nu a mai rămas cu altă opțiune decât să vândă casa familiei, în care Debra a locuit aproape 50 de ani și în care a crescut Alicia.

Un purtător de cuvânt al Global Medical Response, Nicole Michel, a declarat pentru KFF Health News, că dacă Debra s-ar fi înscris în Planul B Medicare, taxa pentru ambulanța aeriană ar fi fost limitată la mai puțin de 10.000 de dolari.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri