EROARE GOOGLE PLĂTITĂ SCUMP. Un australian va primi 200.000 de dolari

Data publicării:
google 20afp 20resized 20mediafax 20foto 20nicholas 20kamm-33116

Potrivit presei australiene, Curtea Supremă din această țară a decis că motorul de căutare Google a defăimat imaginea unui bărbat indexând imaginile în care acesta apare lângă fotografia lui Tony Mokbel, cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă. Astfel s-a făcut legătura cu o crimă nerezolvată de procurorii australieni.

Bărbatul, care a lucrat în domeniul muzical și este membru al comunității iugoslave din Melbourne, a susținut că rezultatele căutarii numelui său în motorul de căutare au sugerat că este o figură importantă din lumea interlopă și că alte găști „rivale” au angajat un asasin plătit să-l ucidă.

În iunie 2004, el a fost împușcat în spate în orașul Saint Albans de către o persoană încă necunoscută.

Judecătorul Barry Beach a considerat că 200.000 de dolari este o sumă potrivită și că bărbatul este îndreptățit să primească această sumă drept compensație.

Într-o declarație de presă, un purtător de cuvânt al companiei a spus că aceste căutări sunt o reflecție a conținutului și informațiilor de pe Internet.

„Site-urile care apar în căutările Google sunt administrate de proprietarii lor”, a mai spus acesta.

Anterior, bărbatul a fost despăgubit de Yahoo! cu 225.000 de dolari, după ce i-a acționat în instantă pentru același motiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri