Exorcizare în masă. Planul unui episcop pentru a scoate demonii dintr-un oraș întreg

Data publicării:
elicopter militar german stingere incendii
Foto: Guliver/Getty Images

Un episcop columbian va împrăștia apă sfințită peste un întreg oraș, cu ajutorul unui elicopter militar, în încercarea de a alunga „demonii” care, crede el, au luat în stăpânire comunitatea, relatează The Independent

Monseniorul Rubén Darío Jaramillo Montoya va face o exorcizare în masă pentru orașul-port Buenaventura din Columbia în timpul festivităților anuale legate de celebrarea sfinților care patronează orașul.

„Vrem să mergem în jurul întregului oraș Buenaventura și să stropim din aer cu apă sfințită, pentru a vedea dacă îi exorcizăm pe toți acei demoni care ne distrug portul”, a declarat el unui post de radio columbian. 

Clericul, ridicat la rangul de episcop de Papa Francisc în 2017, vrea ca prin această acțiune din elicopter să scape străzile orașului de „toată răutatea”.

Buenaventura, cel mai mare port al Columbiei la Pacific, este cunoscut pentru traficul de droguri și pentru violența bandelor criminale. „Trebuie să scăpăm Buenaventura de diavol pentru a vedea dacă ne putem întoarce la liniștea pe care orașul a pierdut-o odată cu numeroasele crime, cu actele de corupție, cu atât de mult rău și cu traficul de droguri”, a declarat Montoya. „O să turnăm apă sfințită ca să vedem dacă lucrurile rele încetează și dacă diavolul iese de aici”, a adăugat el.

Un raport al Human Rights Watch a consemnat actele oribile care se petrec la Buenaventura - răpiri și asasinate ale unor bande despre care se știe că au „case-abator”, unde victimele sunt ciopârțite. Numai în acest an au avut loc deja 51 de crime în oraș. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri